Legendarna glumica Milena Dravić za života se družila s holivudskim facama poput Jacka Nicholsona.

Galerija


Legenda jugoslavenskog glumišta preminula je u 79. godini.

Vezani članci Hitna pomoć (Foto: Dnevnik.hr) Slovenac (67) preminuo na porečkom triatlonu u moru kod Zelene lagune Policijski očevid, ilustracija (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) Crna subota na hrvatskim prometnicama: Četvero ljudi poginulo u prometnim nesrećama

Radi se o glumici Mileni Dravić koja je noćas izgubila bitku s teškom bolešću u Beogradu, kako prenosi Blic. Legendarna glumica još je ovog ljeta boravila u Puli i na Paliću gdje je promovirana monografija o njoj, no bolest je ipak bila jača.

U 50 godina glumačke karijere, osebujna glumica snimila je 90 filmova, a u većini njih tumačila je glavne uloge. S ulogama su dolazile i brojne filmske nagrade, a tu su i uloge u brojnim televizijskim serijama te kazališnim predstavama pa će Milena svakako biti upamćena kao jedna od najvećih srpskih i jugoslavenskih glumica.

Milena Dravić (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)
Milena Dravić (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)

A osim bogate biografije, Milena je imala i brojne životne anegdote po kojima ćemo ju pamtiti, a jedna od svakako najpoznatijih dogodila se u francuskom Cannesu na filmskom festivalu još za vrijeme Jugoslavije kada se glumica družila s filmskim i glazbenim legendama poput Jacka Nicholsona te Johna Lennona i Yoko Ono.

Mileni je tamo prišla jedna američka novinarka te ju pitala: "Znate li vi Jugoslovenke za kontracepciju?" U to vrijeme Jugoslavija je bila zatvorena prema Zapadu, a glumicu je pitanje razbjesnilo.

Milena Dravić (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)
Milena Dravić (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)

"Oduševljena u takvom društvu, dobivam pitanje te novinarke. A kako sam se tih dana mučila s migrenom, umjesto odgovora, sjetila sam se tableta protiv migrene. Izvadim ih iz torbe i gađam je njima. Sve novine su pisale o tome, a ruska 'Literatura gazeta' je napisala da sam se neprimjereno ponašala. To me umalo stajalo i uloge u čuvenom filmu Bitka na Sutjesci", jednom je prilikom otkrila za Kurir.