Konferencija za novinare koja je trebala biti najava Severinine nadolazeće turneje pretvorila se u niz optužbi za fizičko zlostavljanje njezina sina. Severina optužuje školu koju dječak pohađa, a reagirao je i otac dječaka, ali i ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Galerija


Umjesto najave nove turneje na konferenciji za novinare Severina Kojić iznijela je teške optužbe na račun djelatnika osnovne škole koju pohađa njezin sin, Aleksandar.

Sve je počelo kada je, kaže, suprug Igor došao po njezinog sina u školu, ali učiteljice ga nisu pustile da s njim ode kući. Komentar na sve ovo pitali smo i oca dječaka, Milana Popovića.

"Moj komentar je da je naše dijete zaista zlostavljano, ja sam prvi koji bi stao na stranu majke
i uložio maksimalni napor da se naše dijete zaštiti. Ovo je zloupotreba našeg djeteta
za samopromociju Severine Kojić
", bio je jasan Popović. 

Vezani članci Severina Severina stanovnicima Banovine poslala poruku pa mnoge rasplakala, ali i dobila reakcije divljenja Severina Severina prvi put u javnosti nakon samoizolacije: Nasmiješena privlačila pozornost u kratkoj haljini

„Prema informaciji koju ja imam, za sada je neslužbena, cijeli incident je insceniran od strane majke, a policiju je nazvala škola zbog neprimjerenog agresivnog ponašanja Igora Kojića“, tvrdi Popović i dodaje kako jedna od učiteljica koju je Severina izričito navela u svom napadu - u toj školi ne radi već godinu dana.

Popović je otkrio i kako je za incident saznao kada ga je učiteljica nazvala. 

"Ja sam za incident saznao kada me učiteljica nazvala i tražila suglasnost da Igor Kojić dođe po dijete. Čuo sam se i s Aleksandrom i objasnio sam mu da će se situacija riješiti. Nisam primijetio zlostavljanje i siguran sam da bi mi Aleksandar u istom trenutku rekao da je bilo nekog zlostavljanja", objašnjava nam Popović. 

Uz to, objašnjava kako je na ovakve situacije već navikao jer je Severina slično postupala i u prošlosti. 

"Svaki puta pred neku važnu odluku bismo imali situaciju da je Severina prozivala sustav, institucije, od sebe radila žrtvu… Ovo je samo još jedan takav slučaj jer smo pred bitnom presudom u vezi našeg djeteta", govori Popović.

Zbog svih optužbi koje je njegova bivša partnerica danas javno iznijela - podići će tužbu za klevetu. 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja kontaktiralo je školu. Ravnateljica im je sve navode odbacila.
Škola, tvrde, ima listu osoba kojima je dopušteno preuzimanje djeteta, a koju su roditelji dužni popuniti.

"Međutim, kako majka još uvijek nije potpisala spomenutu listu, škola nema neophodnu informaciju o imenima osoba za koje su roditelji suglasni da mogu umjesto njih preuzeti dijete nakon završetka nastave, a koja je neophodna radi sigurnosti djeteta", stoji u priopćenju Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Severina je prozvala i Centar za socijalnu skrb i to u smislu da ju degradiraju kao majku, ženu i osobu. Navodno ne žele s njom razgovarati, a ravnateljica Centra na cijeli slučaj nema komentara. 

"Interes djeteta nikad nije senzacionalistički istup, ovakve nekakve medijske pompe, jer dijete
nakon toga uvijek ostane oštećeno da li psihički, da li mentalno", rekla je Tatjana Brozić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb. 

Zbog cijelog ovog slučaja u petak je intervenirala i policija. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Podsjetimo, Milan i Severina u emotivno su teškoj sudskoj bitci oko skrbništva nad djetetom, a sljedeće ročište zakazano je za kraj studenog.

Šokantna Severinina ispovijest: ''Učiteljice su mog sina zaključale u sobu i povrijedile. Prijetile su da će ga istući ako ustane''