Prošlo je već 35 godina od filma ''Lice s ožiljkom'' u kojem su zajedno glumili Michelle Pfeiffer i Al Pacino

Galerija


Michelle Pfeiffer i Al Pacino opet su se našli jedno pored drugoga i to čak 35 godina nakon što su zajedno snimili film ''Lice s ožiljkom', a u kojem se spomenuta glumica i proslavila.

Vezani članci Vukovarska ulica u Splitu Svijeće i baklje pale se diljem zemlje za Vukovar i Škabrnju Predrag Mišić - 2 Predrag Mišić branio je Vukovar od agresora na čijoj je strani bio - njegov brat: "Svaki razuman čovjek branio bi svoju kuću"

Michelle je u filmu utjelovila ulogu Elvire, žene kubanskog imigranta Tonyja Montana kojeg je Pacino glumio. Da bi se što bolje unijela u ulogu kokainske ovisnice, glumica je morala izgubiti na težini zbog čega se na kraju snimanja ovog filmskog hita osjećala izgladnjelo i iscrpljeno.

Michelle Pfeiffer (Foto: Profimedia)
Michelle Pfeiffer (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

''Bila sam sve tanja i tanja i sve icrpljenija kako je vrijeme prolazilo. Doslovno sam se izgladnjivala. Kad bi završavali sa snimanjima neki od članova ekipe nosili su mi peciva jer su bili zabrinuti za mene'', prisjetila se Michelle.

Michelle Pfeiffer (Foto: Profimedia)
Michelle Pfeiffer (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

U to vrijeme Michelle je bila još nepoznata glumica, dok je Pacino poslije uloga u ''Kumu'' već bio poznato lice.


''Lice s ožiljkom'' velikog Briana De Palme smatra se kultnim ostvarenjem. Riječ je o kriminalističkoj drami o moći i pohlepi, koja je u u trenutku pojavljivanja redefinirala kriminalistički žanr, a malo koji film je ostavio tako snažan utjecaj, ne samo u svijetu gangsterskog filma, već u pop kulturi - riječi su kojima se film opisuje.