'Žene ne rade kreativne poslove'

Nema nimalo lijepe riječi za Disneya - 'Nije volio žene!'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Meryl Streep u svom je govoru prozvala Walta Disneya antisemitom i seksistom.

Oscarom nagrađena glumica Meryl Streep, u svom je govoru na Nacionalnom odboru Review Awardsa (National Board of Review NBR), izjavila da je pokojni animator bio seksist i antisemit.

Rekla je to prilikom predstavljanja britanske glumice Emme Thompson koja je preuzela nagradu NBR-a za utjelovljenje autorice P.L. Travers u filmu „Saving Mr. Banks“.

Film „Saving Mr. Banks“ dovori o njezinom teškom djetinstvu te periodu u kojem je upoznala Walta Disneya koji je kasnije adaptirao njezin roman, Mary Poppins.



"Disney, koji je donio radost i veselje, kako se tvrdi, milijunima ljudi, bio je ili je imao neke rasističke sklonosti", rekla je Streep, prema pisanju Vanity Faira .

Pogledaj i ovo Diane von Furstenberg i Emma Thompson u Rovinju i one su nam stigle! Oskarovka i poznata modna dizajnerica posjetile Rovinj i pokisle do kože, no ni kiša im nije uspjela pokvariti provod!

"On je formirao i podržao antisemitski lobij u industriji, a na temelju dokaza politike njegove tvrtke, sigurno je bio i rodni licemjer " .

Streep je pročitala pismo odbijenice koji je Disney poslao jednoj mladoj ženi u Arkansasu , koja je 1938. godine aplicirala za njegov program obuke o crtanim filmovima 1938 .

'Žene ne rade nikakav kreativni posao', rekao joj je .

'Netko od njegovih suradnika izvijestio je da Walt Disney zapravo nije volio žene ', dodala je Streep, prenosi Telegraph.

Streep je u govoru dodala kako je i Emma Thompson, koja je utjelovila autoricu, vjerojatno ljuta jer je i ona feministkinja, kao i Maryl sama.

Disney, koji je umro u svojoj 65-oj godini 1966. godine, često je bio optužen i za predrasude prema Židovima.

Bio je jedan od utemeljitelja Filmskog saveza za očuvanje američkih ideala, poznate antisemitske skupine, a jednom je čak ugostio nacističkog redatelja Lenija Riefenstahala u njegovom filmskom studiju.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene