Na svečanoj završnoj večeri 9. kazališnog festivala 'Glumište pod murvom' u Skradinu dodijeljene su nagrade najboljim glumicima i predstavama.


Nagradu za najbolju glavnu ulogu u predstavi 'Posljednja Freudova seansa', pripala je Marku Torjancu. Ujedno, sama predstava je dobila nagradu za najbolju predstavu u cjelini. Predstava je nastala u produkciji Kazališta Planet Art, a režirao ju je Marko Torjanac.

Marko Torjanac (Foto:Dusko Jaramaz/PIXSELL)

U konkurenciji je bilo deset odabranih predstava iz cijele Hrvatske, a ostali nagrađeni su Franka Klarić za najbolju glavnu žensku ulogu, Joško Ševo i Orijana Kunčić za sporedne uloge i Jakov Bilić za mladog glumca.

Festival Glumište pod murvom ( Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

'Uvijek je lijepo dobiti priznanje radu i trudu koji ste uložili. Drago mi je jer nagrada dolazi sa specifičnog festivala. Prije šest godina sam također dobio nagradu na tom festivalu. Iako za nagrade kažu da znaju doći prerano ili prekasno, međutim, u ovom slučaju, nagrada je važna zbog same predstave jer je preporuka gledateljima da ju pogledaju', rekao je Marko.

Marko Torjanac (Foto:Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Marko je trostruki dobitnik nagrade 'Fabijan Šovagović' i to baš za ulogu Freuda u predstavi 'Posljednja Freudova seansa' s kojom je osvojio i ovu nagradu festivala 'Glumište pod murvom' u Skradinu.

Osim što je osvojio mnoge nagrade, Marko će zasigurno osvojiti i brojne simpatije u novoj seriji 'Zlatni dvori' koja počinje s emitiranjem na jesen.

'Zanimljivo je i dinamično posao teče. Glumim odvjetinika koji ima puno novaca koji koristi kako bi ostvario svoje, ali i želje kćeri koja unosi pomutnju u cijelu radnju', otkrio je glumac i dodao kako mu je ugodno raditi s kolegama.

'Lijepo je, vrlo je ugodno raditi. Kolegijalna je i radna atmosfera', zaključio je Marko.