Srpska umjetnica Marina Abramović otkrila je nevjerojatne detalje iz svojeg života.


Najpoznatija srpska umjetnica modernog vremena, Marina Abramović, uskoro objavljuje svoju autobiografiju pa je uoči toga dala veliki intervju za njemački Der Tagesspiegelu.
Marina skoro puni 70 godina i svojim radom uvijek šokira, no ovaj je put otkrila još nevjerojatnih detalja iz svojeg života.

Ekscentrična umjetnica s adresom u New Yorku kazala je kako su njezina djeca – njezini studenti. 'Nisam nikada željela imati djecu. Abortirala sam tri puta. Bila sam uvjerena kako bi mi djeca oduzimala energiju, a ja energiju želim dijeliti s drugima. Imala sam užasno djetinjstvo i nikad nisam htjela biti majka. Moja su djeca moji studenti', kazala je Marina.

Marina Abramović (FOTO: Getty)

'Željela sam vidjeti svijet, a živjela sam s majkom koja me šišala na ćelavo i tukla. Sada nosim dugu kosu kako bih si vratila moć koju su mi oduzeli u djetinjstvu', iskrena je bila Abramović.

Umjetnica smatra da ona nije ni Srpkinja ni Crnogorka, gdje ju često svrstavaju. Ona dolazi iz zemlje koja više ne postoji – Jugoslavije. U intervjuu ističe kako je život u toj zemlji bio iznimno težak.

Želja joj je umrijeti uz crvene pande u samostanu u Indiji.

Niže u video priči, pogledajte nevjerojatni performans Marine Abramović koja je 2010. 750 sati sjedila nepomično u muzeju MoMA. Svi koji su željeli sjeli bi da ih Marina pogleda. Ipak, najzanimljiviji je trenutak bio kada je na stolac nasuprot nje sjeo muškarac kojeg je beskrajno voljela i dugi niz godina nije vidjela. Video je pogledalo više od 13 i pol milijuna ljudi. Naježit ćete se.