Lepa Brena prolazila je kroz pravi pakao jer se udala za muškarca druge nacionalnosti.

Galerija


Pjevačica Lepa Brena progovorila je o razdoblju života o kojem nije često govorila. Period je to kada se udala za bivšeg tenisača Slobodana Živoinovića. Nakon raspada Jugoslavije, velike krize, ali i velike mržnje među bivšim republikama, te otmica sina, ostavilo je traume Lepoj Breni koja se i danas naježi kad se sjeti svega.

''Ne mogu vjerovati ljudima koji su prošli naporan put u životu i onda kažu, "Ja bih opet ponovo". Kad bih se opet rodila, nikad ovo ne bih radila. Ne samo kao Lepa Brena, već kao predsjednik ili kraljica svijeta. Teško je i naporno za ženu da bude i supruga i poslovna žena. Djecu ne interesira uspješna majka koja gradi karijeru pjevačice i dobro zarađuje. Da mogu vratiti vrijeme, nikad ne bih bila Lepa Brena'', kazala je Brena.

Slobodan Živojinović i Lepa Brena (FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Slobodan Živojinović i Lepa Brena (FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Nakon udaje za Živojinovića Breni je sve krenulo nizbrdo. Svemu tome kumovao je rat koji je izbio na području bivše zemlje. ''Kad smo se vjenčali, Lepa Brena je izbrisana s ovih prostora. Više nikome nisam bila potrebna i nikome nisam bila dobra. Zato što su se svi golubovi preletači odjednom identificirali sa svojom vjerom i nacionalizmom, a ja sam bila okačena na stup srama, kao najveća balkanska zvijezda, koja je imala popularnost kao Tito. Svi su željeli da me razvlače u blatu, da brišu đonove o mene, da mi izbrišu ime, sve što sam stekla. Nisam bila dobra u Srbiji, Bosni, Hrvatskoj jer sam bila Jugoslovenka. Za mene je Jugoslavija predstavljala kozmopolitizam, to je bila država čijem se predsjedniku klanjao cijeli svijet'', rekla je Brena sa sjetom u glasu za Kurir.

Slobodan Živojinović i Lepa Brena (FOTO: Igor Kralj/PIXSELL)
Slobodan Živojinović i Lepa Brena (FOTO: Igor Kralj/PIXSELL)