Nakon dvadeset godina

DiCaprijevo prokletstvo - zašto ga nakon svega ovoga prati nesreća?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Leonardo DiCaprio glumačko je ime koje mnogi cijene, no on još uvijek čeka službenu potvrdu.

Na spomen ovogodišnje dodijele prestižne filmske nagrade Oscar, spominje se ime jednog glumca - Leonarda DiCapria. Slavni je ljepotan ulogom u filmu 'The Revenant' zaslužio nominaciju za najbolju mušku ulogu, no upravo je tu počinje priča. Već se tjednima raspravlja hoće li konačno osvojiti zlatni kipić i dobiti službenu potvrdu za svoj rad,

Pogledaj i ovo showbuzz Twitter gori MEDVJEĐI PLJESAK Leonardu DiCapriju pljeskao i medo iz 'Povratnika'

Za filmsku nagradu Oscar Leo je prvi puta nominiran 1994. godine za ulogu u filmu 'What's Eating Gilbert Grape'. Sljedeća nominacija stigla je 2005. kada je nominiran za najbolju mušku ulogu u 'Avijatičaru', a isto je dogodilo i 2007. godine s 'Krvavim dijamantom'. Prošle je godine nominiran kao producent i glavni glumac za Oscara u 'Vuku s Wall Streeta', no potukao ga je Matthew McConaughey.

Njegova glumačka karijera traje već dugih dvadeset godina, a sve je počelo 1989. nakon što je dobio ulogu u televizijskom filmu Roditeljstvo. Iako je glumio u raznim serijama i sapunicama, Di Caprio je najpoznatiji po svojim ulogama u filmovima.

Debi je ostvario kao Josh u filmu Critters 3 1991. godine, glumio je u filmu Život ovog dječaka, a radio je s Robertom De Nirom i Ellen Barkin. Iste godine portretirao je mentalno zaostalog dječaka u filmu Što muči Gilberta Grapea, a upravo mu je ta uloga donijela nominaciju za Oscara sa samo 19 godina.

Glumio je u filmovima Potpuna pomrčina, u crno bijelom filmu Don's Plum, u filmu Dnevnik košarkaša., a 1996. se pojavio u glavnoj ulozi u modernoj ekranizaciji Romeo i Julija Williama Shakespearea. Nakon toga je nastupio u Marvinovoj sobi zajedno s Meryl Streep i Diane Keaton.

Početkom novog milenija stvari su krenule uzbrdo. Nakon uloge Jacka Dawsona u blockbusteru iz 1997., Titanic, najuspješnijem filmu svih vremena koji je uz to osvojio 11 Oscara Leo je postao super zvijezda. Žene su ludovale za njim i često ga se puta nazivalo seks simbolom.

Godine 1998. pristao je odigrati ulogu "teen idola" u satiričnoj parodiji Woodyja Allena, Superstar, a iste je godine glumio kralja Luja XIV. i njegovog zarobljenog brata Phillipea u Čovjeku sa željeznom maskom.

 

Vrhunac slave došao je s projektom Dannyja Boylea temeljenog na kultnom romanu Alexa Garlanda, Žal.

DiCaprio je 2002. počeo surađivati s priznatim redateljima nastupivši u dva epska filma: Bande New Yorka i Uhvati me ako možeš. Nastavio je suradnju sa Scorseseom, dvojac se ponovno udružio za biografski film o američkom biznismenu Howardu Hughesu, Avijatičar, koji mu je donio drugu nominaciju za Oscara za najboljeg glumca.

Godine 2006. ponovno je nastupio u Scorseseovom filmu, Pokojni, ovaj put kao Billy Costigan, inteligentni policajac iz Bostona na tajnom zadatku. Njegov sljedeći film bio je Krvavi dijamant, objavljen 8. prosinca 2006. koji je također donio nominaciju za zlatni kipić.

Nakon toga istaknuo se ulogama u filmovima Body of Lies, Shutter Island, Django Unchained, Veliki Gatsby, The Wolf of Wall Street (još jedna nominacija), The Audition i sada je zablistao u filmu The Revenant.

Osim u poslu, Leo je imao i uspjeha i u ljubavi, no još nije uplovio u bračne vode. Nedavno je prekinuo s Kelly Rohrbach, a bio je u vezi s nizom supermodela kao što su Toni Garrn, Bar Refaeli, Erin Heatherton, Gisele Bundchen i mnoge druge ljepotice.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene