Kraljica Elizabeta oglasila se na Instagramu nakon smrti svog supruga princa Philipa koji je preminuo u 100. godini.

Galerija


Kraljica Elizabeta oglasila se prvi put nakon smrti svog supruga, princa Philipa objavivši dirljive riječi koje mu je posvetila na svom službenom Instagram profilu.

Vezani članci Princ Harry - 1 Princ Harry razmišlja o potezu koji bi mogao puno značiti kraljici Elizabeti i ostatku kraljevske obitelji Kraljica Elizabeta Kraljica je sa sobom na sprovodu imala dvije posebne stvari kao uspomene na ljubav s Philipom

94-godišnja kraljica odlučila je objaviti njihov zajednički portret iz 2016. godine i dio citata iz govora koji je bila pripremila povodom njihove zlatne godišnjice braka koju su proslavili 1997. godine.

"Jednostavno, bio je moja snaga i to je ostao tijekom svih ovih godina. Ja i cijela obitelj, ova zemlja, ali i mnoge druge dugujemo mu puno više nego što bi on tražio, dugujemo mu više nego što ćemo ikada znati", piše uz fotografiju.

Na kraljičinoj krunidbi 1953. godine princ joj je dao zakletvu da će biti njezin čovjek tijekom cijelog života, kao i nakon njega.

Njezino Veličanstvo je vijest o suprugovoj smrti potvrdilo i nakon što je u petak točno u podno zastava ispred Buckinghamske palače bila spuštena na pola koplja, nakon čega je ubrzo bila i objavljena ta tužna vijest.

Uz kraljicu je njezin sin princ Charles, kao i prinčevi Andrew i Edward koji su viđeni kako dolaze u Windsor. Lijes s tijelom pokojnog princa Philipa nalazi se trenutačno u privatnoj kapelici Njezina Veličanstva, nakon čega će biti premiješten u obližnu memorijalnu kapelicu gdje će se nalazi sljedećih sedam dana koliko traje nacionalna žalost u Velikoj Britaniji.

Detalje pogreba Buckinghamska palača će objaviti naknadno, a najvjerojatnije će to biti manja, privatna ceremonija zbog ograničenja vezanih uz pandemiju covida-19. Prema najavama, vojvoda od Edinburgha, u skladu s njegovim željama, neće imati državnički pogreb i tijelo mu neće biti izloženo radi odavanja počasti.

Otkriveno kako su izgledali posljednji trenuci života princa Philipa i tko je bio uz njega, ali i da mu je ispunjena najveća želja

Tragedije žena u prinčevoj obitelji: Sestre su mu ručale s Hitlerom, a majka završila na stravičnom tretmanu u švicarskom sanatoriju