Šaban Šaulić preminuo je u nedjelju, a prije pokopa koji je zakazan za 15 sati, u Beogadu je održana komemoracija za pokojnog glazbenika.

Galerija


U 11 sati u Beogradu je započela komemoracija povodom smrti Šabana Šaulića, a u Skupštini grada u Beogradu okupili su se baš svi - od najvećih imena srpske estrade, do članova njegove obitelji, kolega i prijatelja te ostalih poznatih osoba.

Vezani članci Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Ovo su pjesme po kojima ćemo pamtiti Šabana Šaulića, kralja narodne glazbe Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) Pojavila se snimka Šabana Šaulića samo tri sata pred smrt. Kolege u šoku

Svi oni došli su odati počast tragično preminulom kralju glazbe koji je život izgubio u teškoj prometnoj nesreći u Njemačkoj nakon što se vraćao s nastupa, piše srpski Kurir. 

''Teško je prihvatiti istinu, najteže. Šaban Šaulić, kralj narodne glazbe, fizički više nije među nama. Kad je pjevao, vjerovali ste mu jer je u pjesmu unio svoju tananu dušu. Stvorio je takvog sebe da ga nitko nije mogao kopirati. Počeo je karijeru jako mlad i surađivao s mnogim istaknutim umjetnicima. Njegove oči bile su ogledalo njegove duše, svjetlucale su kad je bio sretan, baš takvog ga pamtimo. Teško će nam biti bez njega, ali ostat će njegova pjesma. Nek' je vječna slava i hvala velikom Šabanu'', rekao je na komemoraciji Dragiša Golubović, predsjednik Saveza estradno-muzičkih umjetnika.

Od Šabana se divnim riječima oprostila i srpska pjevačica Zorica Brunclik.

''Naši ljudi tuguju u cijelom svijetu, tuguje regija, obitelj je neutješna, kumovi tuguju. Prije nego što bilo što kažem, uvijek sam se pitala zašto si baš mene izabrao jer si povučen i tih, a ja sasvim suprotno. S kim ću, kume, ja sad pjevati, kad smo najčešće pjevali zajedno? Ti si bio moj pjevač za sva vremena, putuj s anđelima'', zaključila je Zorica.  

Lijepe riječi Šabanu je posvetio i njegov dugogodišnji suradnik Rade Vučković.

''Unuci su bili tvoj hram, uvijek si žurio kući da upiješ snagu, ljubav, ljepotu koja ti je bila potrebna poslije dugih i teških putovanja, a oni su ti nesebično davali i uvijek bili uz tebe. Družili smo se pola vijeka, radili, putovali i stvarali, dijelili smo dobro i zlo, bio si moja vječita inspiracija. Bio si dobar, pošten i skroman čovjek, nisi ni sam znao koliko veliki. Dogovorili smo se da ćemo ostariti zajedno, a izdao si me, otišao si prije mene i odnio dio mene'', u suzama je govorio Rade.

Šaban je preminuo u nedjelju u Njemačkoj, kada je život izgubio u stravičnoj prometnoj nesreći u Njemačkoj. 

Šaban Šaulić bit će pokopan danas u Beogradu uz pjesmu koju je nekad davno posvetio supruzi Gordani

Šaban Šaulić predosjetio da će mu se nešto strašno dogoditi? Oporuku je sastavio prije 3 mjeseca

Tragično preminuli pjevač Šaban Šaulić bit će pokopan s tri stvari bez kojih nije mogao zamisliti život