Mnogi obožavatelji i kolege uputili su posljednji pozdrav Đorđu Balaševiću na društvenim mrežama.

Galerija


Vijest o smrti "Panonskog mornara" Đorđa Balaševića u 68. godini života rastužila je regiju. 

Vezani članci Đorđe Balašević Izvor blizak obitelji otkrio je posljednju želju Đorđa Balaševića, htio je samo jedno Olivera Balašeivć, Đorđe Balašević Ljubavna priča Đorđa i Olivere bila je filmska, a kada ju je zaprosio mislila je da je to jedna od njegovih šala: ''Smijala sam se kao luda''

Nakon što se posljednjih deset dana kod kuće borio s upalom pluća. prije nekoliko dana preventivno je hospitaliziran. Srpski mediji javljaju kako je preminuo u Kliničkom centru Vojvodina.

Od glazbene legende na društvenim se mrežama s tugom opraštaju brojni obožavatelji i kolege.

"Počivao u miru 'Panonski mornaru'. Sućut obitelji", napisao je na svojem Instagramu Tony Cetinski uz Đoletovu fotografiju.

"Ovo je bio njegov zadnji koncert u Hrvatskoj, Zagreb 29.12.2019", napisala je na svojem Instagramu Iva Radić uz snimku s koncerta. "Ne prihvaćam", dodala je, a u statusu je citirala i njegovu pjesmu.

"Jednostavno ću zašutjeti. Neka ti je laka crna zemlja", napisao je na svojem Facebooku Halid Bešlić.

Jednostavno cu da zasutim. Neka ti je laka crna zemlja.🙏🏻

Objavljuje Halid BešlićPetak, 19. veljače 2021.

Vijest o smrti kolege potresla je i Željka Joksimovića.

"Nismo se poznavali.... Ali za sve što je napravio, kao i za sve što dugo, dugo, bilo tko drugi neće... Kapa dole!", napisao je Joskimović na svojem Instagramu.

"Veliki, legendarni. Takvi kao ti ne umiru", oprostila se od Đorđa Jelena Karleuša.

"Jedna od najljepših pjesama ikada... Počivao u miru...", napisala je Ivana Kovač uz njegovu pjesmu "Ne lomite mi bagrenje".

Jedna od najljepših pjesama ikada... Počivao u miru...🙏

Objavljuje Ivana KovačPetak, 19. veljače 2021.

"Bilo nam je drago", "Balašević ne može umrijeti", "Putuj Đole i čuvali te anđeli tamo gore", "Počivaj u miru legendo", samo su neke od brojnih oproštajnih statusa koje su mu obožavatelji posvetili na društvenim mrežama.

Mnogi su se od glazbene legende odlučili oprostiti i stihovima njegovih pjesama.

Srpski pjevač, tekstopisac, pjesnik, glumac i redatelj Đorđe Balašević tijekom dugogodišnje karijere stekao je status legende čija se glazba sluša na prostorima cijele bivše Jugoslavije. Publiku je osvojio romantičnim baladama i šansonama, a njegovi su stihovi postali i neizbježni citati na društvenim mrežama.

Pamtit ćemo ga po pjesmama "Ringišpil", "Svirajte mi jesen stiže dunjo moja", "Devojka sa Čardaš nogama", "Ne volim januar" i još mnogim drugima.