Kevin Spacey ostaje bez svega. Marketinški stručnjak i psihologinja objašnjavaju zašto se to događa.


Dvostruki Oskarovac Kevin Spacey ostaje bez svega. Zbog optužbi za seksualno zlostavljanje stopirana je hit serija u kojoj ima glavnu ulogu, a izrezat će se sve njegove scene iz filma "All the money in the world" koji je u prosincu trebao stići u kina. Produkcijsku kuću ponovno će snimanje stajati milijune dolara. U isto vrijeme, u Hollywoodu se pojavljuju nove optužbe na račun drugih zvijezda.

Vezani članci Josip Aladrović (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Aladrović: "Čekamo da druga strana popusti u svojim zahtjevima" Novinari informativnog programa Nove TV (Foto: Nova TV) Nova TV traži nove ljude: Poznata televizijska lica pozivaju zainteresirane da se pridruže najboljoj news redakciji

"Nezamislivo je da film Kevina Spaceyja bude nominiran za bilo kakvu nagradu. Film je uništen prije nego što je pušten. Unatoč milijunskom trošku, ključne scene će se ponovno snimati i zbog toga će se odgoditi izlazak filma", kaže agent Jonathan Shalit.

Marketiniški stručnjak Luka Duboković kazao je da produkcijske kuće u ovakvim slučajevima i nemaju previše izbora. "Ako bi izašao film s tim glumcima, onda bi nastao veliki PR problem. Sigurno bi bili bojkoti na društvenim mrežama, sigurno bi bilo angažmana protiv toga i mislim da u toj varijanti one sebi to ne bi ipak smjele priuštiti", kaže Duboković.

Spacey je samo jedan u nizu holivudskih zvijezda koji su optuženi za seksualno zlostavljanje. Sve je krenulo od podužeg popisa žena koje su poznatog holivudskog producenta Harveyja Weinsteina optužile za seksulano zlostavljanje. Jedno je priznanje povuklo drugo. "Dolazi do efekta otvaranja rezervoara ili snježne kugle. Zapravo, kada vidi da okolina reagira i daje podršku žrtvi, onda mnogi koji su to doživjeli ranije, a nisu se usudili govoriti o tome na neki način steknu hrabrost", zaključuje psihologinja Ella Selak Bagarić.

Pa su se u posljednjih mjesec dana zaredale optužbe na račun brojnih uglednih glumaca. Posljednji slučaj je onaj glumca i komičara Luisa C.K. - ja kojeg je pet žena optužilo za zlostavljanje. Mnoge žrtve su šutjele godinama.