Svoju tužnu životnu priču slavni glumac otkrio je tek nedavno.


Kelsey Grammer slavu je stekao ulogom psihijatra Frasiera Cranea u serijama "Kafić uzdravlje" i "Frasier". Svojim humorističnim ulogama gledatelje je nasmijavao desetljećima, a sve dosad nitko nije znao njegovu tužnu priču koja ga je pratila u životu.

Sve je započelo još u djetinjstvu kada su se glumčevi roditelji razveli. On i njegova sestra Karen nakon razvoda živjeli su s ocem Frankom Grammerom sve do njegove smrti.

Kelsey Grammer (FOTO: Getty)

Kelseyeva oca ubio je Arthur B. Niles koji je prvo zapalio njegov automobil ispred kuće u kojoj je Frank živio s djecom. Nakon što je izašao da vidi što se događa Niles ga je upucao dva puta. Strašna tragedija dogodila se kad je Kelsey imao svega 13 godina.

Sedam godina nakon toga njegovu mlađu sestru, 18-godišnju Karen, silovala su četiri muškarca, a ubio ju je Freddie Lee Glenn koji je sudjelovao u nizu ubojstava u srpnju 1975. godine.

Kelsey je u to vrijeme bio na prestižnom fakultetu u New Yorku, a nakon što se vratio u Colorado i identificirao tijelo svoje sestre odustao je od fakulteta. S još jednom tragedijom teško se nosio, a to dokazuje i to što je u to doba intenzivno razmišljao da si oduzme život.

"Bio sam njen stariji brat. Trebao sam je zaštiti, ali nisam mogao. To me gotovo uništilo. Znam da ta krivnja nije racionalna, ali to je vrlo teško objasniti", otkrio je Grammer u jednom intervjuu.

Kelsey Grammer (FOTO: Getty)

No nevoljama tu nije bio kraj. U lipnju 1980. godine Kelseyjeva polubraća Stephen i Billy umrli su u bizarnom incidentu. Billyja je napao morski pas, a Stephen ga je pokušavao spasiti, pri čemu je poginuo. Billyjevo tijelo nikada nije pronađeno, a Stephena su mrtvog našli na obali.

Dodatno ga je shrvala i smrt velikog prijatelja i producenta serije "Fraiser" Davida Angella koji je umro 11. rujna jer se nalazio u zrakoplovu koji se prvi zaletio u Svjetski trgovački centar.

Tragedije koje su ga zadesile pripisivao je kletvi za koju je bio uvjeren da ju je netko bacio na njegovu obitelj. Iako je dosta patio, spas je pronašao vraćajući osmijeh na lica drugih ljudi.

Kelsey Grammer (FOTO: Getty)

Život prepun tragedija doveo ga je i do ovisnosti o alkoholu i drogama, a zbog burnog načina života čak je završio i u zatvoru. Naime, nakon što mu je pronađen kokain u krvi dok je upravljao vozilom, slavni glumac završio je iza rešetaka gdje je proveo 30 dana.

Nakon izlaska iz zatvora počeo je pisati autobiografiju u kojoj je otkrio mračnu stranu svog života. Prije osam godina doživio je srčani udar i za dlaku izbjegao smrt. Sreće nije imao ni u ljubavi. Ženio se četiri puta, a mir je konačno pronašao u braku s Kayte Walsh s kojom očekuje treće dijete. Život je ovo dostojan ne samo knjige nego i filmske priče.

Kelsey Grammer (FOTO: Getty)