Faisal bin Qassim Al-Thani stigao je u Dubrovnik, a katarski šeik koji je poslovno carstvo počeo graditi sa 16 godina danas je "težak" preko dvije milijarde dolara.

Galerija


Katarski šeik Faisal bin Qassim Al-Thani (73) stigao je u Dubrovnik, a fotografi su ga uhvatili u šetnji Stradunom. Šeik je bio u društvu svoje delegacije, a dogovoren mu je i sastanak s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem.

Vezani članci Turisti u Dubrovniku Svi se pitaju postoji li doista u Dubrovniku nacistički i rasistički klub? "Dubrovnik simbolizira slobodu i takve izjave štete" Gabrielle Union (Foto: Profimedia) Holivudska glumica tvrdi da nikad nije doživjela više mržnje nego u Dubrovniku, opisala je traumatično iskustvo na koje je reagirao i dubrovački gradonačelnik

Faisal bin Qassim Al-Thani je čelnik jedne od najvećih katarskih konglomeracija, Al Faisal Holdinga, koju je utemeljio još 1964. godine. Posjeduje više od 20 hotela diljem svijeta, uključujući i one u Washingtonu, Miamiju i Londonu. Bavi se između ostalog prodajom medicinske opreme te farmaceutskih proizvoda.

Kada je imao 16 godina počeo je prodavati dijelove automobila te je tako krenuo u poduzetništvo. Svoje carstvo je iz godine u godinu povećavao, a danas je "težak" oko 2,2 milijarde dolara.

Al-Thani je daljnji rođak katarske kraljevske obitelji. Oduvijek je brinuo i o kulturnoj baštini svoje države, a veliki je kolekcionar umjetnina. Muzej u Dohi ima preko 15.000 njegovih izložaka, između kojih su unikatni automobili, antičke kovanice i slike. Šeik je inače u sretnom braku, no njegova supruga i desetero djece žive daleko od očiju javnosti.

Sjećate se ovog mladića za kojim su ludovale curice prije 20 godina? Nećete vjerovati kako danas izgleda i čime se bavi!

Kao dijete je saznao da mu je otac plaćeni ubojica, a svoju suprugu je varao s nizom žena i vodio razuzdan život