Danas je prvi dan ljeta! Stoga je održan sad već tradicionalni pozdrav ljetu, evo kako je izgledao!


I ove godine, treći put za redom, svjetski poznata čelistica Ana Rucner na dubrovačkom je Srđu sa svojom kolegicom, pijanisticom, Andrejom Sesar, održala koncert kojim je proslavila službeni početak najtoplijeg godišnjeg doba.

>> Mario Rucener - motorist klasičar s violom u ruci

Vezani članci Poznati Hrvati za Uskrs - 1 Uskrs kojeg ćemo pamtiti: Poznati Hrvati otkrivaju kako će proslaviti blagdane u doba korone Slika nije dostupna Ana pokazala zavidnu liniju u leopard bikiniju!

Njihovim ranojutarnjim koncertom otvoren je još jedan glazbeni festival te je proslavljen Svjetski dan glazbe.

Ni ovog 21. lipnja činjenica da koncert počinje u pet sati ujutro nije bila prepreka Aninoj publici da prisustvuje koncertu i u zoru uživa u umjetnosti. Brojni građani i turisti uživali su u prvim zrakama sunca slušajući Anine i Andrejine izvedbe poznatih hrvatskih kompozitora Rudolfa Matza i Mateja Meštrovića, kao i djela glazbenih velikana poput Johanna Sebastiana Bacha, Camillea Saint-Saënsa te Thomasa Albinonija.

'Glazba je moj život, sviranje je moj poziv, a kada sviram na ovakvom predivnom mjestu nema većeg užitka. Sretna sam što me, iako je riječ o koncertu u pet sati ujutro, dolazi slušati velik broj ljudi s kojima slavimo početak ljeta na jednom od najljepših mjesta na svijetu', rekla je Ana.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook