Najveći kršćanski blagdan

Uskrs u domovima slavnih: 'Treba slaviti sa smislom, a ne samo da se odradi'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Uskrs je najveći kršćanski blagdan, a ovako ga slave slavni.

Uskrs je najveći kršćanski blagdan, slavi se središnji događaj kršćanstva: Kristovo uskrsnuće. Na sam Uskrs tradicijski se blaguje šunka, često domaći kruh, te slastice, a sada znamo kako će slavni slaviti ovaj blagdan u svojim domovima.

Pogledaj i ovo showbuzz Najpoznatija tv kuhinja USKORO KREĆE - 14 celebrity kandidata ulazi u Masterchef!

'Subotom ukrašavamo jaja, a nedjeljom se probudimo jutro i jedemo bogati doručak. Ja inače ne jedem doručak i onda sve što je hrana za doručak je bogato. Nije da pretjerujem, ali jedemo sve od šunke do francuske luka i rotkvica', rekla je Andrea Andrassy.

'Uskrs je najveći kršćanski blagdan i bitan je smisao tog blagdana. Meni to nije događaj za hranu i najvažnije mi je da se svi okupimo i zajedno idemo na misu. Svaki dan prije samog Uskrsa ima svoje običaje što se tiče hrane, a bitno ih je poštivati. Kad je u pitanju post, to treba raditi sa smislom a ne samo da se odradi. Treba razmišljati o Isusovoj muci i zašto se to uopće slavi', objasnila je Ivana Marić.

Tradicije se drži i Lana Klingor Mihić koja Uskrs također slavi s najmilijima.

'Slavimo potpuno tradicionalno, poštujući sve tradicije koje su karakteristične za taj blagdan. Obiteljski doručak imamo kod mojih roditelja, okupi se cijela obitelj i meni je to najdraži dio Uskrsa', rekla je Lana.

'Dok su moja djeca bila mala uskršnji doručak bio je glavni obrok i znala sam po tjedan dana biti u kuhinji i pripremati razne kerefeke. Jedne godine sam tek toliko napravila veliku pletenu košaru od tijesta da u njoj držim jaja', otkrila je Jasna Odorčić koja je prva napustila MasterChef kuhinju.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene