Princ Harry i njegova američka supruga Meghan Markle okrenuli su leđa Londonu i obvezama kraljevske obitelji kako bi vodili mirniji život u Kanadi. Ili se tome barem nadaju.

Galerija


Mladi bračni par morat će se prilagoditi novom životu u North Saanichu, predgrađu grada Victorije u kanadskoj pokrajini Britanskoj Kolumbiji.

Vezani članci Princ Harry - 2 Princ Harry progovorit će o teškoj temi, rijetko koga to neće dirnuti kao i prizori drugih zvijezda na rubu suza Princ Harry Novi bombastičan intervju princa Harryja: Razotkrio je detalje života na dvoru, a nije birao riječi ni za oca Charlesa!

North Saanich na internetskoj stranici predstavlja se kao jako atraktivna stambena i ruralna zona s velikim poljoprivrednim bogatstvom. Vojvotkinja od Sussexa viđena je tako kako se šeće s njihovim sinom Archiejem u nacionalnom parku Horth Hill, nakon radikalnog razlaza s Buckinghamskom palačom i središtem Londona.

Godine 2018. gotovo 12.000 ljudi živjelo je u tom malom gradu na južnom rubu otoka Vancouvera, na zapadnoj obali Kanade.

To je gotovo trećina stanovništva Windsora, gdje su Harry i Meghan boravili u rezidenciji pod nazivom Frogmore Cottage. Nema također ničeg zajedničkog s Londonom ili Torontom, gdje je Meghan živjela nekoliko godina.

Manje susjeda i sigurno manje medijske pozornosti (ili je barem tako zamišljeno). Suprotno od Daily Maila i drugih britanskih tabloida, koji uvijek tragaju za senzacionalističkim naslovnicama, mjesni tisak najviše se bavi pričama o recikliranju i humanitarnim akcijama.

Brošura za nove stanovnike North Saanicha, objavljena na internetu, objašnjava ponudu lokalnog prijevoza, aktivnosti povezane s rušenjem drveća i dozvole koje će paru trebati za Meghanine pse.

Čini se da Harry (35) i Meghan (38) traže mir, ali vjerojatno će im s vremena na vrijeme trebati malo urbanog uzbuđenja.

U tom slučaju do Vancouvera će lako moći skočiti trajektom ili helikopterom. Meghan je ondje prošli tjedan posjetila dvije karitativne organizacije.

Taj grad na Pacifiku ima puno nadimaka, primjerice "Hollywood sjevera" zbog velikog broja filmova i serija koje se u njemu snimaju te "No Fun City" (Dosadan grad) jer mu manjka dinamike.

Bude li i dalje želio navijati za neki nogometni klub, Harry, navijač Arsenala u Engleskoj, morat će izabrati Vancouver Whitecaps, nešto slabiju momčad sjevernoameričke nogometne lige, ili se prebaciti na hokej kao gotovo svi u Kanadi. U tom će slučaju navijati za Vancouver Canucks.

Ili može pratiti kanadski nogomet, sport srodan američkom nogometu.

Regija je puna lokalnih trgovina i štandova s hranom svih vrsta pa će bračni par moći lakše zaboraviti Harrods ili Marks & Spencer.

Teže će pronaći neki pub gdje bi mogli nešto lagano pojesti: vlasnik restorana u North Saanichu već im je bio prisiljen uskratiti 'couvert' i to iz sigurnosnih razloga.

Bev Koffel, vlasnik restorana Deep Cove Chalet, kazao je mjesnim novinarima da je njegov šef sale odbio njihovu rezervaciju. "Pustimo ih da uživaju u miru. Ionako smo već toliko sretni što su ovdje!"

Marko Grubnić se ženi: ''Vjenčat ćemo se već ove godine, blagoslovljen sam i volim svoj život''