Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Industrija je to vrijedna milijuna dolara, no prije nego li film izađe u kina potrebno je puno truda i rada.


Tvornica snova već desetljećima proizvodi filmove, no kako to doista izgleda na filmskom setu zabilježio je fotograf Jason Strick.

Charlize Theron pobunila se protiv seksizma u filmskoj industriji

Vezani članci Brad Pitt i George Clooney - 7 Zvjezdana prijateljstva, saznajte tko je nerazdvojan već više od 20 godina? Amal Clooney s blizancima (Foto: Profimedia) Opaka odvjetnica, supruga i majka: Amal Clooney napokon pokazala blizance

Glamur je obično rezerviran za crveni tepih i premijere, no na setu je slika nešto drugačija. Američki fotograf Jason Strick svojom je kamerom zabilježio trenutke u stvaranju filma, a najviše se bio fasciniran s onime što se krije iza zvučnim filmskim naslova.

Stvoriti iluziju  na filmu nije nimalo lak zadatak već ozbiljan posao, iako je riječ o showbiznisu.  'Počeo sam kao dječak na setu i bio sam okružen svim tim odraslim ljudima pa sam se osjećao kao Bart Simpson koji kadi uz King Konga. Snimanje na filmskom setu je kao da provedete dan na užurbanoj ulici i u isto vrijeme paziti da vas netko ne pregazi', rekao je Strick za State.com.

Jason Strick

Uspješni fotograf zabilježio je neke doista posebne trenutke kao na primjer Charlize Theron u društvu gorile za film iz 1998. 'Mighty Joe Young', kao i prljavog Georgea Clooneya u filmu 'Oh Brother Where Art Thou'... bilo je tu puno zanimljivih trenutaka a njegove fotografije možete pogledati i na njegovoj službenoj stranici.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook