Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glumčevi odvjetnici su ustvrdili na sudu da on nikada nije imao račun u HSBC-u.


Američki glumac John Malkovich dobio je u petak tužbu za klevetu protiv francuskog dnevnika Le Mondea vezano za članak u kojemu je navedeno da je imao tajni račun u jednoj švicarskoj banci.

Vezani članci Slika nije dostupna OVAJ FILM NEĆETE GLEDATI - biti će prikazan tek 2115. godine Slika nije dostupna Uspješni Hrvati u Hollywoodu - Prepoznajete li ih sve? Provjerite!

Francuski sud presudio je u korist Malkovicha i donio je odluku da će Le Monde i dvojica novinara, Gerard Davet i Fabrice Lhomme, platiti kaznu i odštetu američkom glumcu u visini od 14.000 eura, rekli su odvjetnici obje strane za Reuters

U veljači 2015. Le Monde je objavio članak o izbjegavanju poreza i privatnom ogranku banke HSBC u Švicarskoj. Također je objavljen popis slavnih koji su navodno imali tajne račune u toj banci između 2005. i 2007. a među njima je naveden i Malkovich.

Glumčevi odvjetnici su ustvrdili na sudu da on nikada nije imao račun u HSBC-u.

Le Monde je najavio žalbu na presudu.

Malkovich, američki glumac hrvatskih korijena, sjajnu karijeru je počeo '80-ih godina u "Poljima smrti", "Carstvu sunca" i "Opasnim vezama" te postao jedan od najcjenjenijih hollywoodskih glumaca. (Hina)