Jim je s Doorsima snimio sedam albuma, a onda se pridružio (ne)slavnom 'klubu 27'.


Glazbenik Jim Morrison - pjesnik, pjevač i skladatelj grupe The Doors prije 42 godine preminuo je u Parizu.

Vezani članci Val Kilmer kao Jim Morrison Tvrde da je "kralj guštera" lažirao vlastitu smrt kada je imao 27 godina i još danas živi u New Yorku pod drugim imenom Jim Morrison Iz kultnog benda otišao je zbog žene koja mu je bila muza, a oboje su umrli kada im je bilo 27

Jim se proslavio svojim nastupima i revolucionarnim zvukom koji je 'hipnotizirao' mladež 1960-ih godina. The Doors su postojali od 1965. pa sve do 1971. godine kad je Morrison preminuo i pridružio se (ne)slavnom 'klubu 27'.>> Preminuo Ray Manzarek iz The Doorsa!

Morrison je pronađen mrtav u kadi, a vijest o smrti se brzo proširila svijetom te ostavila brojne fanove u šoku.

Hrvatski umjetnik napravio mu nadgrobni spomenik i bistu

Glazbenik je pokopan na groblju Père Lachaise, što je i bila njegova velika želja. Tijekom 1981. godine hrvatski umjetnik Martin Molin napravio je bistu te novi nadgrobni spomenik za Morrisonovo posljednje počivalište. Bista je, nažalost, tijekom godina vandalizirana te naposljetku i ukradena.

Snimio sedam albuma

Tijekom svoje turbulentne karijere s Doorsima, Jim je eksperimentirao s ACID-om baš kao i brojni mladi u to vrijeme. Ono što mu je služilo kao svojevrsni okidač za pokretanje inspiracije naposljetku ga je najvjerojatnije i ubilo.

No, legenda živi i danas - Jim je s Doorsima snimio sedam albuma, a posthumno je izašao i osmi 'An American Prayer'. Albumi nastali tijekom njegova života su: 'The Doors', 'StrangeDays', 'Waiting for the Sun', 'The Soft Parade', Absolutley Live', 'Morrison Hotel' i 'LA Woman'.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook