Legendarna oskarovka Jane Fonda priznala je što je sve proživljavala kao djevojčica.


Holivudska glumica Jane Fonda otkrila je kako je kao djevojčica bila silovana. ''Sada, prvi put, mogu javno priznati da sam bila silovana i seksualno zlostavljana još kao djevojčica'', rekla je Fonda u intervju za magazin za Net-a-porter.  Tijekom glumačke karijere doživjela je, kaže, različite oblike seksualnog nasilja. ''Dobila bih otkaz jer nisam željela spavati sa svojim šefovima. I uvijek sam mislila da je to moja krivnja, da nisam napravila pravu stvar ili da sam rekla nešto što nisam smjela'', rekla je glumica.

Vezani članci PR U kinima od 02.12: glamurozna drama DINASTIJA GUCCI (House of Gucci) Slika nije dostupna Navršila 50 godina i priznala: 'Neću lagati i reći da nekoliko puta nisam na to pomislila'

Tvrdi kako mnoge žene smatraju kako su same krive za takve situacije. ''Znam dosta djevojaka koje su silovane i koje ne shvaćaju šta im se dogodilo. Ne razumiju ili ne žele da prihvatit činjenicu da su silovane. Tada govore sebi da se to dogodilo jer njihovo "ne" nije bilo dovoljno uvjerljivo'' rekla je glumica.

Ovo nije bio prvi put da Jane Fonda govori o seksualnom nasilju. Glumica je prije nekoliko godina u svojim memoarima otkrila i da je njena majka bila žrtva seksualnog nasilja, zbog čega je oduzela sebi život kada je Fonda imala 12 godina. Nakon što je našla njenu medicinsku dokumentaciju u kojoj je pročitala da je "majka bila silovana kada je imala samo osam godina'' sve su joj se, kaže, kockice položile.'' Bilo mi je jasno otkuda promiskuitet, bezbroj plastičnih operacija, odakle krivnja.  Bilo mi je jasno zašto nije bila sposobna voljeti ili biti intimna s nekim. I tek tada sam je uspjela razumijeti i oprostiti joj, izjavila je 50-godišnja Jane.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju