Jakna Michaela Jacksona s turneje Bad (Foto: AFP)
Jakna Michaela Jacksona s turneje Bad (Foto: AFP) Foto: Afp

Legendarna crna jakna Michaela Jacksona s njegove prve solo turneje "Bad", prodana je za 298.000 dolara u subotu, što je oko tri puta više od prvotno zatražene cijene, na njujorškoj aukciji predmeta glazbenih legendi poput Princea, Madonne, Johna Lennona i drugih, objavio je dražbovatelj.


Aukcija Julien's tražila je prvotno iznos od 100.000 dolara za jaknu koju je Jackson potpisao na leđima trajnim srebrnim markerom a nosio ju je tijekom cijele svjetske koncertne turneje "Bad" 1987. - 89.

Vezani članci Donatella Versace (Foto: AFP) Nekad su bili ljepotani i ljepotice, a onda su operacijama potpuno uništili svoj izgled Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Očajnički potez Meghan Markle kojim želi osvojiti britansku javnost: Hoće li joj poći za rukom?

To je jedan od najlegendarnijih odjevnih predmeta pokojnog glazbenika uz crveno-bijelu jaknu iz glazbenog spota "Thriller", prodanu za 1,8 milijuna dolara na aukciji 2011.

Jaknu "Bad" prodao je teksaški biznismen i filantrop Milton Verret zajedno s gotovo 100 drugih predmeta iz svoje opsežne zbirke rock 'n roll uspomena.

"Bad" je Jacksonov sedmi studijski album koji je 1987. objavila diskografska kuća Epic. (Hina)