Nakon smrti Johna F. Kennedyja, Jackie je dobila bračnu ponudu. I to od njihovog obiteljskog prijatelja. Njihova su pisma objavljena...


Sudbina obitelji Kennedy i danas privlači pozornost javnosti. Tajnovit svijet najpoznatije američke dinastije zanimljiv je, misteriozan i intrigantan. A, Jackie Kennedy pravi je simbol svega što su Kennedyjevi predstavljali. Prva dama ostala je omiljena u javnosti do svoje smrti. Bila je uglađena i prelijepa. Ne čudi stoga što svaka nova informacija o njoj i dalje završava na naslovnicama svjetskih medija.

Vezani članci Lee Radziwill (FOTO: Getty) Mrzila je svoju sestru, udavala se tri puta, bila je princeza... Umrla je jedna od najpoznatijih jetsetterica na svijetu Marilyn Monroe (Foto: AFP) Prodaje se jedina slika Marilyn Monroe i predsjednika Johna F. Kennedyja koju nije uništila tajna služba

Tako je The New York Times donio fascinantnu priču o prosidbi koju je Jackie odbila. A tko ju je zaprosio prije nego se udala za Onassisa? Ni više ni manje nego David Ormsby Gore, blizak prijatelj obitelji Kennedy. Jackie ga je odbila, a pismo s objašnjenjem zašto se ne želi udati za njega poslala mu je na kućnu adresu, nakon što je već mjesec dana bila udana za grčkog tajkuna. Ormsby Gore inače je bio britanski ambasador u Washingtonu, udovac, prijatelj pokojnog Johna F. Kennedyja i cijele obitelji.

The Times prenosi sve što je Jackie svom prijatelju napisala."Puno toga smo poznavali, dijelili i izgubili zajedno - čak i ako nije na način kojem si se nadao - nadam se da veza ljubavi i patnje nikad neće biti prekinuta", napisala je Jackie Davidu. Ormbsy Gore bio je skeptičan prema njenom braku s Aristotelom Onassisom, no ona je branila svoju odluku.

"On je usamljen i želi me zaštiti od usamljenosti. Mudar je i nježan. Znam da je to iznenađenje mnogim ljudima", napisala je Davidu Jackie. Sve ovo događalo se u jako traumatično vrijeme, a prema biografiji Barbare Leaming, Jackie je u to vrijeme bolovala čak i od PTSP-a uzrokovanog svjedočenjem suprugovom ubojstvu. Ormsby je također živio u tuzi, njegova supruga Sylvia poginula je u prometnoj nesreći 1967. godine. U njegovom domu pronađeno je 18 ručno pisanih pisama Jackie Kennedy. Njegov unuk planira ih u ožujku prodavati na aukciji.