Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki glazbenik Jack White ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda snimivši i izdavši ploču najbrže na svijetu - za 3 sata, 55 minuta i 21 sekundu, piše časopis Rolling Stone.


Povodom obilježavanja Record Store Daya, White je u diskografskoj kući Third Man Records u Nashvilleu odsvirao i snimio dvije pjesme, koje su nakon manje od četiri sada bile otisnute na gramofonskim pločama i spremne za prodaju.

Kralj Popa i dalje živi: Izlazi novi album Michaela Jacksona!

Vezani članci Slika nije dostupna Upoznajete Achromatic Attic prije njihova nastupa na INmusicu! Slika nije dostupna Achromatic Attic: 'Bolje Porin u džepu, nego golub na grani'

U pratnji Fatsa Kaplina i Duru Jonesa, Jack White snimio je pjesmu "Lazaretto", naslovnu pjesmu sa svojeg nadolazećeg solo albuma, te je za B-stranu singla obradio pjesmu Elvisa Presleyja "Power of Love" iz 1969. godine.

Na omotu ploče objavljene su i fotografije zabilježene tijekom snimanja ploče. Jack White je tako oborio Guinnessov rekord koji je do sada držao švicarski polka trio Vollgas Kompanie sa svojim live albumom iz 2008., godine, kojeg su objavili dan nakon snimanja.

White je namjeru o rušenju svjetskog rekorda najavio ranije ovaj mjesec, ustvrdivši da će 'Lazaretto' biti najbrže izdana ploča na svijetu u povijesti čovječanstva.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook