Popularni britanski heavy metal sastav Iron Maiden vraća se u Hrvatsku.

Galerija


Popularni britanski heavy metal sastav Iron Maiden opet dolazi u Hrvatsku. Na popisu svjetskih metropola našao se i Zagreb. Slavni metalci u sklopu velike turneje u Areni Zagreb nastupaju 24. srpnja 2018.

Iron Maiden (FOTO: Getty)
Iron Maiden (FOTO: Getty)

Vezani članci Nina Badrić i Petar Grašo Nina Badrić i Petar Grašo uhvaćeni u šetnji ruku pod ruku ulicama New Yorka: "Slatki ste, uživajte" Lepa Brena (Foto: Srđan Ilić/Pixsell) Dvostrukim koncertom u Zagrebu Lepa Brena raspametila fanove: ''Znam dobro što voli hrvatska publika!''

Podsjetimo, u Hrvatskoj su bili u 5 navrata. Prvi koncert je održan u Domu Sportova 1986. godine u sklopu turneje Somwhere On Tour nakon albuma Somwhere In Time. Drugi je koncert bio gotovo 20 godina kasnije, 2003. godine nedaleko Zagreba na Stadionu Radnik. Treći koncert se održao 2008. na Poljudu u Splitu. Na turneji Somwhere Back In Time svirali su samo stare pjesme, s posebnim naglaskom na album Powerslave.

Iron Maiden (FOTO: Getty)
Iron Maiden (FOTO: Getty)

Četvrti koncert su pred gotovo 25 tisuća ljudi održali 2013. u Areni Zagreb u sklopu turneje Maiden England. Na toj turneji su također svirali starije pjesme, najviše ih je bilo s albuma Seventh Son Of A Seventh Son. Zadnji koncert održan je 27. srpnja 2016. godine u Spaladium Areni u Splitu, u sklopu turneje The Book of Souls World Tour.