Svaka čast!

18 mu je godina tek: Talentirani mladić koji je razbio sve predrasude o harmonici

Martin Kutnar (Foto: PR) Martin Kutnar (Foto: PR) PR 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Martin Kutnar (Foto: PR) Martin Kutnar (Foto: PR) Martin Kutnar (Foto: PR) +0 Martin Kutnar (FOTO: PR) Galerija

Martin Kutnar srca gledatelja osvojio je prije dvije godine u hit showu "Supertalent", a od tada ovaj mladi glazbeni virtuoz niže samo uspjeh za uspjehom.

Podsjetimo, Martin Kutnar je prijed dvije godine zahvaljujući zlatnom gumbu Janka Popovića-Volarića dogurao u finale, no pobjeda mu je izmaknula.

Pogledaj i ovo Diego Siqueira (Foto: Instagram) Odskočna daska Ovim je kandidatima Supertalent promijenio život, a danas nižu i svjetske uspjehe!

"Ono što je bilo u prošlosti samo je dodatan poticaj, ali i korisno iskustvo u mojem sazrijevanju i pogledu na svijet. Drago mi je da sam imao priliku pokazati široj javnosti čime se bavim osim klasične glazbe", odmah nam je na početku otkrio mladi glazbenik te nastavio.

"Supertalent me pokazao široj publici od one iz klasičnog svijeta glazbe i tako pokazao narodu moj talent te razbio predrasude o harmonici. Nakon što sam vidio da ljudi vole ono što radim i kako se izražavam, napravio sam svoj YouTube kanal na kojem objavljujem, koliko stignem, klasične i cover videe. Novost koju je bitno istaknuti jest električna harmonika. Kao novi način izražavanja i obrade popularnih pjesama, ona mi omogućava biti one-man band."

"Spomenuo sam koliko stignem, jer u ove dvije godine bilo bi mnogo više promjena da nisam morao završavati 7. gimnaziju i obaveze na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Inače, 7. gimnaziji sam jako zahvalan što mi je izlazila ususret kako bih uopće mogao položiti srednju i akademiju paralelno. 6.mjesec mi osim priprema za New York i otežanog nabavka ubrzane vize sprema i državne mature, ali i završne ispite na Muzičkoj akademiji."

Tako je, upravo je daleki i veliki New York nova Martinova destinacija nakon Berlina, gdje je Martin imao čast nastupiti na festivalu Pantonale PhilHARMONIKA uz berlinske simfoničare. U Velikoj jabuci glazbenik će nastupiti na završnom koncertu pobjednika natjecanja "Manhattan Music Competition".

"Nakon što je 4th Manhattan Competition otvorilo prijave, mnogo sam se nećkao bi li se prijavio ili ne. Ipak je to ogromno natjecanje i jako je teško uopće istaknuti se među ostalim glazbenicima diljem svijeta. Prijave su bile u obliku slanja video live nastupa kako bi se izbjegao put, ali i sačuvala ravnopravnost u prijavama. Znači video je trebao biti live snimka bez uređivanja. Sakupio sam par svojih klasičnih nastupa i poslao prijavu. Nisam požalio. Par mjeseci nakon, zaprimio sam mail da sam osvojio First Great Award u kategoriji Young Artists i da sam pozvan u Carnegie Hall Weill Recital Hall nastupiti na koncertu pobjednika. Bio sam presretan, u šoku i nevjerici", uzbuđeno nam otkriva.

"U budućnosti bih htio biti i glazbeni producent i skladatelj kako bih svoju kreativnost i originalnost mogao ostaviti zabilježenu i kad me više neće biti", iskreno nam priznaje Martin te ističe kako je trenutno u potrazi za menadžerom kako na našim područjima, tako i na zapadnom tržištu. "Bilo je poziva iz Dubaija, Indije, Njemačke, Slovenije, Italije... Svirao sam i na privatnom eventu za Dolce&Gabbanu u Milanu na 3 instrumenta", ponosno nam otkriva.

"Volio bih putovati svijetom i raditi ono što volim. Jako je teško probiti se u svjetskim vodama, ali isto tako teško i vratiti se u Hrvatsku. Pokušati ću ostati u Hrvatskoj te povremeno putovati svijetom", na kraju je zakjučio.

Mi mu želimo puno sreće u daljnjem radu, a svi talenti mogu se prijaviti i u novu sezonu Supertalenta jer su prijave u tijeku, a audicije počinju uskoro.

Više informacija na službenim stranicama Supertalenta.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene