Velika čast

Poznati hrvatski komičar uskočio u cipele Willa Smitha i Robina Williamsa – pa oživio Aladinova duha!

Mario Petreković (Foto: Instagram) Mario Petreković (Foto: Instagram) instagram 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Mario Petreković (Foto: Mario Poje) Mario Petreković (Foto: Instagram) Mario Petrekovic (Foto: Instagram) Mario Petrekovic (Foto: Instagram) Mario Petrekovic (Foto: Instagram) Mario Petreković (Foto: Petar Santini i Domagoj Blažević) Mario Petreković (FOTO: Damir Spehar/PIXSELL) Mario Petrekovic (Foto: Instagram) Mario Petreković (Foto: Instagram) Mario Petreković (Foto: Instagram) +0 Mario Petrekovic (Foto: Instagram) Galerija

Bliži se premijera Disneyjeva igranog filma "Aladin", o čemu smo porazgovarali s Marijem Petrekovićem, koji je svoj glas posudio karizmatičnom liku Duha.

Poznati voditelj, komičar i glumac Mario Petreković nedavno se našao u novoj avanturi – posudio je glas kultnom liku Duha u ''Aladinu''. 

Pogledaj i ovo Program ''Rođeni za čitanje'' - 16 Važno je čitati! Poznati roditelji osvrnuli su se na navike čitanja njihove djece: ''Od malena je okružena slikovnicama...''

Svestrani Mario već se okušao i u filmskim i televizijskim formatima, a javnosti je najpoznatiji kao član žirija u ''Supertalentu'' i natjecatelj, a zatim i trener u showu ''Tvoje lice zvuči poznato''. Sinkronizacija igrane verzije Disneyjeva ''Aladina'' za Petrekovića nije prvo iskustvo sinkroniziranja, no to ne znači da je zato ovaj izazov manje uzbudljiv.

''Aladin'' dolazi u hrvatska kina 23. svibnja, a radi se o igranoj verziji Disneyjeva crtića iz 1992. Mnogi taj film pamte po nezaboravnim likovima duha Genieja i ljepuškastom pljačkašu Aladinu, a sada će nova verzija ugledati svjetlo dana.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🧞‍♂️Aladdin nam stiže, sve je bliže i bliže, a Duh moj ima ovlasti Da vas kino kartama počasti. Ali neću ih samo tako dati, Već 3 svoje želje moraš napisati. Najbolje naravno u kino idu, A možete povesti baku ili didu.🧞‍♂️ 🎉2x2 ulaznice🎉 Datum projekcije u dogovoru s dobitnicima 💪🏻 #5rekovic #aladdinmovie #willsmith #disney #genie #3želje #kino #livadaprodukcija #2ifilm #falauprava

Objavu dijeli Mario Petrekovic (@mario_petrekovic)

Kultni lik Duha u animiranoj verziji svojim je glasom oživio slavni Robin Williams, a sada je ta čast pripala Mariju.

„Mislim da nervoza nije prisutna, zapravo uopće nisam pomislio na nervozu zbog glasa Robina Williamsa, već radost i veselje što imam tu čast da istome liku i ja dadoh glas i duh svoj. Doduše, ovo nije animirani film i glas ovome filmskome duhu dao je Will Smith, što je još jedan razlog za sreću, radost i čast dati glas Disneyjevu liku. Mislim da me je sad počela nervozica lagano prati“, kroz šalu je objasnio svoje osjećaje uoči premijere filma Mario.

Disneyjevi klasici odgojili su mnoge generacije, a ni Mario nije iznimka. Naš je glumac odrastao uz stripove o Mickeyju Mausu i Pašku Patku, a kasnije je zavolio i dugometražne animirane filmove iz radionice tog filmskog genija.

''Petar Pan, Ljepotica i zvijer, Kralj lavova, Knjiga o džungli, Aladin, Pochahontas, 101 dalmatinac, Pepeljuga i Snjeguljica i 7 patuljaka, nezaobilazna lektira Walta Disneyja. Svakako pogledati“, poručuje Mario.

Na pitanje o tome koji mu je lik iz fantastične priče o Aladinu i njegovim avanturama najdraži, a da se ne radi o liku Duha kojeg sam utjelovljuje, Petreković odgovara da mu je to teško reći. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Za 7 dana ispunit ću vam 3 želje, doživite radost, pjesmu, igru, veselje Ruke probaj , baš ne zaprljati Jer svjetiljku čarobnu, ti morat ćeš protrljati I kad iz nje vidiš, prve znakove dima Nigdje ne gori, bez brige, sve štima Stoga dođi, doleti, do Branimirovog kina S čilimom, poleti ,poput princa Aladina @frankaofficial_ @fabijanfr #5rekovic #aladdinmovie #willsmith #disney #genie #3želje #kino #falauprava

Objavu dijeli Mario Petrekovic (@mario_petrekovic)

''Najviše vremena proveo sam s Aladinom, on mi je i gospodar, tako da i da hoću druge likove spomenuti, ne bi bilo možda profesionalno, zato gospon Aladin. Ne bih stvarao probleme, ali nekako je gazda na prvom mjestu, onda Jasmina“, govori nam ovaj glumac.

Hrvatskoj javnosti poznat je po svojoj vještini imitiranja, no Petreković tvrdi kako mu to umijeće za ovaj projekt zapravo i nije bilo potrebno.

''U ovom projektu ipak se nije tražila sposobnost imitiranja, neke sličnosti možda da, ali u tragovima. Više se tražila neka vrsta osobnosti kod svih likova, pa tako i kod moga, što mi je u konačnici i odgovaralo. Biti u ulozi i dati joj svog nekog duha, a opet inspiriran duhom Willa Smitha“, objašnjava Mario.

Iako film još nije prikazan, mnogi su se usprotivili davanju uloge Duha slavnom Willu Smithu, no Mario za takve skeptike ima jednostavan odgovor, tj. protupitanje – kako je moguće da netko i ne pogledavši film i Willa u toj ulozi, uopće može izraziti nezadovoljstvo spram toga?“

Iako trenutačno ne osjeća nervozu, Mario je za kraj zdušno zamolio publiku da pohrli u kina i zaljubi se u magiju arapskih noći Bliskog istoka, kao i u njegov lik Duha. U protivnom bi se crna sudbina mogla pisati i njemu i njegovim kolegama.

''Ovim putem zamolio bih i u svoje, a i u ime Franke Batelić, Medvešekovo, Šivakovo i sva imena glumaca, pjevača, režisera Ivana, glazbenog režisera Nikše Bratoša i cijele Livade Produkcije, u ime svih nas, dragu nam publiku, da im se svidi film i da se ne opterećuju nebitnim detaljima. U protivnom, morat ćemo napustiti našu Domovinu na određeno vrijeme, a to nam nikako nije u interesu niti nam ide u prilog. Ni nama ni publici“, rekao je kroz smijeh šaljivi Mario.

Jedno je sigurno, svojim će veselim stavom sigurno udahnuti dah života u Aladinova Duha i na taj ga način približiti hrvatskoj publici.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene