Nadia Cvitanović ispričala nam je što joj znače priznanje koje je osvojila i za koje je nominirana, koliko joj se život promijenio nakon uloge Petre Masle u seriji Nove TV "Na granici" te kako izgleda njen radni dan.

Galerija


Protekla godina za popularnu domaću glumicu Nadiju Cvitanović bila je i više nego uspješna. Možemo to tako reći. Osvojila je nagradu Zlatni studio u kategoriji najbolje glumice za ulogu u filmu "Osmi povjerenik", a nominirana je i za Večernjakovu ružu u kategoriji Novo lice godine.

Vezani članci Stjepan Perić (Foto: PR) Domaći glumac nam je otkrio što mu je donio brak, a prisjetio se i nekih starih ljubavi Lucia Glavich Mandarić (Foto: Andrea Paić) Zvijezda serije ''Na granici'' raspričala se o ljetu u Zagrebu, ali i kako održava fit liniju

"Nikad nisam radila ulogu misleći o nagradama, vjerojatno je ne bih ni napravila da sam tako razmišljala, tome nije mjesto u procesu. No, priznajem da su me obradovale obje nominacije. Veseli me nominacija za Večernjakovu ružu, a nagrada Zlatnog studija me zatekla, nisam se spremila jer je nisam očekivala, izašla sam na scenu i izgovorila par rečenica, sad se ni ne sjećam što sam rekla.

Zato ću sada iskoristiti ovu priliku da fino zahvalim svima kojima se trebam zahvaliti, hvala Renatu Baretiću koji napisao jednu od najboljih knjiga u našoj suvremenoj književnosti, hvala Ivanu Salaju na ulozi i divnom filmu, hvala Borku Periću i Frani Maškoviću što su tako odlični glumici, partneri i kolege, moja uloga je velikim djelom i njihova, hvala Slobodanu Triniću direktoru fotografije i majstoru od kojeg smo svi mi mnogo naučili, Snježani Gorup i Morani Starčević koje su najzaslužnije za moju transformaciju, hvala cijeloj filmskoj ekipi jer su svi punih srca radili na filmu. Taj film ću pamtit po mnogo čemu lijepom, ali i po časti što sam upoznala i radila s velikanima kao što su Božidar Smiljanić i Ivo Gregurević. Hvala im na svemu što su napravili za našu kinematografiju", izjavila je Nadia.

Nakon uloge Petre u seriji Nove TV "Na granici" Nadijin život se promjenio.

"Znatno se promijenio, posebno na planu prepoznatljivosti, ali došle su i drugačije odgovornosti s tom ulogom. Kada sam krenula s radom na seriji kolega Milan Štrljić mi je rekao da rad na seriji nije šprint nego maraton, za mene je u tom trenutku to bio zlatan savjet. Puno je duži proces rada na seriji nego na filmu i treba dobro i pametno rasporediti snagu, ne samo radi sebe već i radi partnera. To je jedna od odgovornosti, a onda slijedi ta odgovornost javne ličnosti koju ja još nisam u potpunosti demistificirala u svojoj glavi jer ne volim samu sebe doživljavati previše ozbiljno", otkrila je Nadia.

A priznala nam je i kako postoje sličnosti između Petre i Nadije u stvarnom životu.

"Naravno, kao i sa svakim likom. Kad god uzmem neki tekst u ruke prvo krenem tražiti upravo to, sličnosti. Ono što mene i Petru većim dijelom veže je tvrdoglavost, nije baš pohvalno, ali pri gradnji lika mislim da je najbitnije pronaći sličnosti kojima i nisi baš ponosan jer niti jedan lik nije idealan,a to je zapravo ono što ga oživi", priznala je.

Serija se nakon kratke pauze ponovno vratila na male ekrane, a gledatelji su jedva dočekali nove epizode.

"Apsolutno, zapravo sam tek shvatila koliko je serija gledana kada sam za praznike bila u Splitu, taman je u tom vremenu serija završila s emitiranjem. Odjednom su mi gledaoci preplavili inbox s pitanjima kada će opet krenut serija. Prolaznici na ulici su mi govorili da nemaju što radit kad nema serije (smijeh). To je lijepo jer za njih to i radimo", otriva Nadia.

Otkrili smo i kako izgleda njen jedan radni dan i moramo priznati ne zvuči nimalo jednostavno.

"Ustajem ujutro u 5, obavim jutarnju rutinu, izlazim iz stana i idem na set. Prvo idem u kostim i šminku, onda ponavljam tekst s kolegama, pa snimamo scenu po scenu i tako do 19 sati. Onda dođem kući ponavljam tekst za sutra. Pred spavanje igram Playstation i gledam Netflix", ispričala nam je Nadia kojoj su jednako drage i kazališne daske, kao i snimanje serija i filmova.

Nadia je spomenula Split koji joj, priznaje, poprilično nedostaje.

"Najviše mi nedostaje zimi, patim se s ovom zagrebačkom klimom iako sam preživila sarajevsku koja je još gora.
Kad god imam slobodnog vremena idem u Split, a ako nisam tamo onda sam na vikendici u Igranima", priznala je.

Nadia je prošle godine zablistala u Hollywoodu, na američkoj premijeri "Osmog povjerenika".

"Najviše me zaintrigirala veličina svega, sve je veliko, ogromno i ništa nije starije od 50 godina. Vidjela sam i neke stvari koje sam uvijek htjela vidjet kao filmašica, a to je studio od Sony pictures classicsa", otkrila nam je Nadia.

 

Stigla je u odijelu kao i njezin slavni partner, samo što ona ispod sakoa nije nosila baš ništa

Janko objavio fotku na kojoj Rene ne sliči na sebe, morate vidjeti Bitorajca s minivalom!

Povratak poslije sloma: Vjenčanje bivšeg ju je dotuklo, a sad je u badiću pokazala fantastično tijelo

Jedva smo ga prepoznali: Nekad najzgodniji akcijski junak zabavljao se u društvu seks-bombe bivše države