Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kanader usisao ronioca iz Austrije i neozlijeđenog ga izbacio na vrh Korčule... ima još!


Kolumnist portala Dnevnik.hr, Hrvoje Šalković , ima novu kolumnu. U njoj je iznio svoje viđenje ponašanja turista koji posjećuju Hrvatsku i svake godine mobiliziraju snage Hrvatske gorske službe spašavanja koje se bore za njihove živote. Uživajte!

Vezani članci HGSS spašavao turisticu kod Makarske - 2 HGSS-ovci spašavali turisticu kod Makarske, pogledajte što je obula za šetnju planinom Slika nije dostupna Ozlijedila glavu na stijeni iznad Omiša, izvlačilo je 25 GSS-ovaca

Spasioci HGSS Rijeka cijelu su noć spašavali poljskog turista koji je jučer otplivao na otočić Sveti Marko, a onda se nije mogao vratiti na kopno zbog jake bure i vjetra. Akcija spašavanja je počela u 2, a završila u 5 ujutro.

Ovu su vijest prenijeli svi portali, i odmah nam je svima postalo jasno da počinje sezona plejade bizarnosti koja će Stipu Božića i njegove dečke koštati deset tona živaca, energije i vremena.

>> Roditelji, evo što možda niste znali o Zrću!

Slijede najnovije vijesti iz Hrvatske, male zemlje za veliki odmor, iliti Mediterana kakav je nekada bio:

- Češki turist u šikari pored Tučepa za okladu zubima pokušao uhvatiti živog poskoka.

- Mađar se sjedeći u sandolini sunovratio niz Bikovo.

- Kanader usisao ronioca iz Austrije i neozlijeđenog ga izbacio na vrh Korčule.

- Nizozemski turist pokušao na dah preroniti brački kanal.

- Pohotni Austrijanac pokušao općiti s plovom srdela, spolovilo mu se ukliještilo među grubim kamenjem creskog plićaka.

- Talijanski mladić nauljio tijelo i pokušao se dovesti u formu za Zrće, u obližnjoj mu Novalji pozlilo od sedam tisuća uzastopnih sklekova.


Ako zaista uspijemo u naumu da od naše Hrvatske napravimo istinsku turističku destinaciju, onda ćemo našu ponudu s Jadrana proširiti na hrvatsko Zagorje, Liku i Slavoniju. Tamo tek slijedi niz zanimljivih novinskih naslova.

- Dva Bugara se bačvama spuštali niz brzace rijeke Krapine.

- Engleski turist u Bednji nije razumio lokalne običaje, pa zabunom pojeo živu puricu.

- Danski turisti se izgubili u Kopačkom ritu pa pronašli odred partizana koji se tamo skriva od 1942.

U mojoj dobroj, maloj Hrvatskoj sve je moguće, događaju se svakakva čudesa, i GSS je zaposlen za trajanja čitave sezone.

Moja dobra, mala Hrvatska vabi turiste na razne pothvate koji nemaju previše veze sa zdravim prosudbama. Na žalost, sve te vijesti ne koštaju samo Stipu Božića i njegove dečke deset tona živaca, vremena i energije.

Po nosu dobiva i proračun RH, pa bi možda morali razmisliti o tome da napravimo cjenik za bedarije. Mogu ga dijeliti i one zgodne cure na naplatnim kućicama auto cesta, koje ti, onako ugodno nasmiješene, dodaju karticu kroz odškrinuti prozor.

Pa onda na cjeniku fino napišemo:

Bedastoće koje saniraju dva člana GSS-a 100 000 HRK + PDV

Bedastoće za čitav tim GSS-a 200 000 HRK + PDV

Bedastoće za čitav tim GSS-a + helikopter 300 000 HRK + PDV

Svi eventualni ozbiljniji nestašluci, koje ne može ispraviti niti GSS, niti Stipe Božić, niti helikopter, svi ti nestašluci vrijede barem jedan zastupnički mandat u Saboru, ili možda, nakon toga, jednokrevetni apartman u Remetincu.

Ne zovi Stipu Božića i njegove dečke, ne zalaze u te krajeve.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook