Zar zbilja to radi?

I hrvatske zvijezde imaju tajne opsesije

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Otkrijte koje su neobične navike naših poznatih lica.

Psiholog Boris Blažinić objasnio je da su opsesije ili navike nešto što nam ili čini ugodu, neki ljudi stvaraju naviku zbog praznovjerja, neki zbog uvježbavanja određene vještine za koju želi da postane nesvjesna ili automatska.

Pogledaj i ovo Franka Batelić Rijetko o njemu govori Franka Batelić ispričala što njen sin nikako ne voli: ''Ne želi me ni pogledati, on poludi!''

'Kad dođem u bilo koju hotelsku sobu, sve one brošure moram stavit negdje u ladicu i mora mi biti pospremljen kofer uvijek, nikad ništa ne ostavljam van kofera', priznala je Severina.

VIDEO Kad Seve dođe, svi ostali mogu se sakriti!

Mlada pjevačica Franka Batelić također ima svoju tajnu opsesiju.

'Imam opsesiju s kremom za ruke. Kad su mi ruke suhe uvijek se moram brzo, brzo namazati i to je neka moja bizarna opsesija', priznaje.

Često kada telefoniraju crtaju nešto, imaju naviku crtati različite oblike, netko ima naviku da oblači prvo lijevu, pa onda desnu čarapu. Netko ima naviku da zube pere s lijeve na desnu, a netko s desne na lijevu.

'Kad kuham ili netko kuha u kuhinji u kojoj sam ja gazdarica, hoću da je sve čisto, dakle, ako se čisti salata s nožem, taj nož se odmah mora oprati. Ako se iz jedne zdjele prebacuje u drugu, ta zdjela u kojoj više ništa nije, mora se odmah oprati. Ako se čaša više ne koristi, odmah se mora oprati da se ne nagomila prljavo suđe', rekla je Marija Borić.


'Možda to što gotovo svaku večer jedem pizzu zamrznutu, to bi bila moja čudna navika', priznala je Petra Kurtela.

Zanimljive i pomalo neobične navike imali su i najveći svjetski kreativci. Primjerice, Viktor Hugo pisao je potpuno gol, Čajkovski je svakodnevno šetao točno dva sata, ni minutu više ili manje, a Freudu je svako jutro pastu za zube na četkicu nanosila - supruga!

Friedrich Schiller poznat je, pak, po čudnoj inspiraciji - pisao bi tek ako bi se oko njega širio miris trulih jabuka. Stoga, koja god bila vaša uvrnuta navika, sve dok vam je ona simpatična i zabavna - sve je pod kontrolom. Zabrinuti se trebate tek ako vam počne predstavljati problem ili vas ometati u svakodnevnom životu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene