Noćenje u ovom hotelu koštati će vas oko dvije tisuće kuna, ali za tu cijenu dobit ćete više nego što ste i u najluđim snovima željeli.


Hotel Roosevelt otvoren je 1927. i vrlo je brzo postao jedan od najomiljenijih, ali i najukletijih hotela na svijetu. Postao je nezaobilazno mjesto u Los Angelesu koje poznati obožavaju. Hotel je dugi niz godina omiljeno okupljalište najvećih hollywoodskih imena, a svoj šarm i dan danas je zadržao, a vrlo često ugošćuje velike zvijezde.

Vezani članci Stolci (Foto. Screenshot/YouTube) Duhovi ili nešto drugo? Policajci se odazvali na alarm, a dočekao ih je prizor od kojeg se ledi krv u žilama Slika nije dostupna Jezivo iznenađenje u ponoć: Na hodniku ih dočekali duhovi dviju djevojčica

 

Slovo H na znaku Hollywood krije jezivu tajnu

Osim po zvijezdama koje posjećuju ovaj hotel, posebno zbog njegovog noćnog bara 'Teddy', poznat je i po zvijezdama koje iz njega nikada nisu otišle. Hotel je za života bio njihovo omiljeno mjesto kojeg se ni nakon smrti ne žele odreći. Glamurozni za života, glamurozni i u smrti.

Lako je moguće kako ćete boraveći u Rooseveltu naići na neku zvijezdu, slikati se s njom ili zatražiti autogram, ali isto je tako moguće kako ćete u jednom od dugačkih hodnika hotela nabasati na jednu od najslavnijih glumica svih vremena Marilyn Monroe. Ona je za života rado boravila u hotelu, a te se navike navodno nije odrekla ni nakon smrti. Neki koji su se sreli oči u oči s ovom divom napustili su hotel i nikada se više nisu vratili. Monroe, tvrde mnogi, najčešće viđaju u plesnoj dvorani i dvorani ogledala.

 

VJERUJETE LI U DUHOVE? Oni su od nevjernika napravile vjernike

Druga velika zvijezda koja i dalje boravi u popularnom Rooseveltu je Montgomery Clift. Za vrijeme snimanja filma 'Odavde do vječnosti', Clift je boravio u sobi 928 gdje ga, priča se, i dan danas prestravljeni gosti mogu susresti. Čak i ako ga ne vide, često čuju zvuk trube koju je tako rado svirao. Dok neki u hotel dolaze upravo zbog toga, drugi iz njega bježe glavom bez obzira. Jedna gošća koja je boravila u sobi 928 nazvala je recepciju u žalila se kako je uznemirava netko koga ne može vidjeti.

Još jedna glamurozna zvijezda, supruga Clarka Gablea, Carole Lombard, često je viđena kako luta hodnicima na 12 katu hotela. Osoblje to objašnjava činjenicom da je bračni par često odsjedao upravo na tom katu.

Gosti hotela vrlo često čuju piano koji sam od sebe svira kada u blizini nema nikoga, ali još jezivije je to da im se u ormaru često pojavljuje fantomska sobarica koja ih uredno prestravljuje. Zaštitari u hotelu vrlo često na svojim monitorima vide osobu pokraj bazena. Ipak, kada provjere bazen shvate da tamo nema baš nikoga, iako je fantomska osoba i dalje vidljiva na monitorima. Još jedan duh čest je gost hotela. Radi se o djevojčici koju zovu Caroline. Najčešće je vide kako skakuće oko fontane u predvorju hotela.

U čuvenoj pjesmi 'Hotel California' jedan stih odlično opisuje hotel Roosevelt, 'You can check-out any time you like, But you can never leave!'

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook