službeno

Porota odlučila: Holivudski producent Harvey Weinstein proglašen krivim za silovanje

Harvey Weinstein i Georgina Chapman (Foto: AFP) Harvey Weinstein i Georgina Chapman (Foto: AFP) Afp 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Harvey Weinstein i Georgina Chapman (Foto: AFP) +0 Harvey Weinstein i Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) Galerija

Nekad cijenjenog holivudskog producenta Harveyja Weinsteina proglasili su krivim na sudu za seksualna napastovanja.

Nekad cijenjenog holivudskog producenta Harveyja Weinsteina proglasili su krivim na suđenju za silovanje i seksualno napastovanje nekoliko žena. CNN javlja kako je porota na sudu u New Yorku odlučila da je Weinstein kriv, a o njegovoj sudbini raspravljali su više od 26 sati. U poroti je sjedilo sedam muškaraca i pet žena. 

Pogledaj i ovo Adrien Brody i Halle Berry Živi mirnim životom Upisao se u povijest pa samo nestao iz javnosti, jedino su ga paparazzi uspjeli uhvatiti u trenucima kad to nije očekivao

Prema trenutačnim nagađanjima, bivši holivudski producent mogao bi provesti najmanje pet godina u zatvoru.

Harvey Weinstein na sudu u Los Angelesu tek čeka presude za silovanja za koja su ga optužile dvije žene koje tvrde da ih je napastovao 2013. godine. Ukoliko se dokaže da je kriv za ostale optužbe, prijeti mu zatvorska kazna od ukupno 25 godina.

Podsjetimo, od 2017. više od 80 žena optužilo je Weinsteina za seksualna nedjela, što je pokrenulo pokret #MeToo u kojemu žene iznose javne optužbe protiv moćnih ljudi u poslovnom svijetu te svijetu zabave i politike.

Weinstein, koji je izmijenio neovisnu filmsku industriju kritički hvaljenim filmovima poput "Engleskog pacijenta" i "Zaljubljenog Shakespearea", osporavao je optužbe i govorio da su seksualni susreti bili s pristankom.
 

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Reper Vojko Vrućina (Foto: IN Magazin) Celebrity Vojko V prvi put pokazao lijepu suprugu Anđelu i oduševio fanove: "Tko ti je ta mala?"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene