Harvey Weinstein imao je sve: lijepu suprugu Georginu Chapman, slavu, moć, novac, no sve je upropastio zbog svoje seksualne pohlepe.

Galerija


Osramoćeni filmski producent Harvey Weinstein i njegov studio postigli su službenu nagodbu sa ženama koje su pohotnog producenta optužile za seksualno napastovanje.

Vezani članci Saudijski novinar Jamal Khashoggi (Foto: AFP) Saudijska Arabija odbaciila američko izvješće po kojem je ubojstvo novinara naručio saudijski princ: "To je netočno, osuđujemo taj odurni zločin" John Travolta Život su mu obilježile gnjusne optužbe, obiteljska tragedija, brojne uloge, ali i navodna velika tajna

Ona je vrijedna ukupno 44 milijuna dolara, a podijelit će ju 30 žrtava seksualnog predatora kojeg je više od 80 žena optužilo za seksualno uznemiravanje, među kojima su i brojne slavne glumice.

Iako se očekivala dvostruko vrjednija nagodba, za otprilike 167 milijuna, Weinsteinovi će odvjetnici privesti kraju parnice koje se vode protiv njihova klijenta, holivudskog moćnika koji je godinama iskorištavao svoj položaj kako bi razne žene prisiljavao na seksualne stvari, iako on i dalje tvrdi kako su sve pristale na odnose.

Riječ je o žrtvama iz SAD-e, Kanade, Velike Britanije i Irske, no žrtve nisu zadovoljne takvom presudom. Iako će dobiti novac, ljute su što producenta neće sustići pravda za sva zlodjela, a posebno je glasna bila glumica Katherine Kendall, koju je Weinstein navodno zlostavljao u ranim 90-ima.

"Ne sviđa mi se to, no ne znam kako dalje i što mogu učiniti", izjavila je nemoćno.

Ubrzo nakon što su se počele širiti ružne priče o moćniku, tvrtka ga je otpustila te podnijela zahtjev za stečajem, izbačen je s Akademije filmskih umjetnosti i znanosti, a napustila ga je i supruga, dizajnerica brenda Marchesa, Georgina Chapman, kojoj je također propao posao.

Ipak, Georgini je navodno svanulo na ljubavnom planu s glumcem Adrienom Brodyjem, iako glasine nikada nisu potvrđene.

S Georginom je Harvey proveo u braku 10 godina te imaju dvoje djece, a ona sama javno se ispričala svim žrtvama svog supruga, tvrdeći kako nije imala pojma što je radio.

Bila je ovo vruća godina: Pogledajte fotke zbog kojih ćete zaboraviti na trenutačno niske temperature