Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Film Halimin put u režiji Antona A. Ostojića osvojio je Nagradu publike na 8. SEEfestu (South East European Film Festival) koji se održavao od 2. do 6. svibnja u Los Angelesu.


Halimin put publika je ocijenila s 4.9, što je najviša ocjena u povijesti festivala. U programu posvećenom filmovima iz zemalja Jugoistočne Europe sudjelovalo je 40-ak dugometražnih i kratkometražnih filmova iz 20 zemalja.

Vezani članci Marko Braić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Zvijezdi serije "Na granici" Marku Braiću Večernjakova ruža za Novo lice godine! Alessandra Ambrosio (Foto: Profimedia) Umirovljena manekenka i dalje plijeni izgledom: Zanosna brineta pokazala duge noge i besprijekornu figuru

Nagrada publike za Halimin put već je 13. koju je ovaj film osvojio nakon svoje premijere na Festivalu igranog filma u Puli. Intervju koji je Arsen A. Ostojić dao povodom američke premijere filma The Hollywood Reporteru.

>> Glamur na hrvatski način: Glumice u ženstvenim izdanjima za premijeru Haliminog puta

SEEfest se održava od 2002. godine, a kroz svoje festivalsko izdanje kao i kroz projekcije koje organizira tijekom čitave godine promovira kulturnu raznolikost Jugoistočne Europe. U programu KIOSK posvećenom kratkometražnom filmu ove su godine prikazani Muški film Nebojše Slijepćevića i Prva dama Dubrave Barbare Vekarić. Također, SEEFest organizira i konferencije, filmske retrospektive, a funkcionira kao mjesto susreta za filmske profesionalce.

Halimin put nastao je u produkciji Arkadene Zagreb i u koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom, Studijem Arkadena iz Slovenije i FIST Produkcijom iz Bosne i Hercegovine, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook