Seks, laži i optužbe

Tajni rat koji traje 20 godina: Od nje je stvorio zvijezdu, a onda je počinio kobnu pogrešku

Harvey Weinstein i Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) Harvey Weinstein i Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) afp 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Harvey Weinstein i Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) Harvey Weinstein i Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) Harvey Weinstein i Georgina Chapman (Foto: AFP) Harvey Weinstein i Georgina Chapman (Foto: AFP) Harvey Weinstein: (Foto: Getty Images) Harvey Weinstein: (Foto: Getty Images) Gwyneth Paltrow (Foto: Profimedia) Gwyneth Paltrow (Foto: Getty Images) +0 Blythe Danner i Gwyneth Paltrow (Foto: Profimedia) Galerija

Slavna glumica Gwyneth Paltrow otkrila je istinu o svom odnosu sa slavnim producentom Harveyjem Weinsteinom koji je posrnuo zbog optužbi za seksualno napastvovanje.

Gwyneth Paltrow godinama su zapitkivali o odnosu s čovjekom kojeg Hollywood trenutno mrzi zbog skandala u koje se upleo, a većini je nekoć bio velika odskočna daska. Naravno, radi se o omraženom Harveyju Weinsteinu koji je optužen za seksualno zlostavljanje i silovanje žena, a među njegovim žrtvama našle su se i mnoge slavne dame. 

Pogledaj i ovo Princ Andrew (Foto: Getty Images) Na dvoru šok i nevjerica Sve glasnije optužbe protiv razvratnog princa: "Morala sam spavati s njim. Bilo mi je 17"

Gwyneth je napokon otkrila istinu o svom odnosu sa poznatim producentom s kojim je imala sjajnu suradnju desetljećima.

Naime, kada je dobila ulogu u filmu "Zaljubljeni Shakespeare", Gwyneth je to mogla zahvaliti Weinsteinu. Za svoju glumu u toj romantičnoj priči slavna plavuša dobila je Oscara i postala jedna od najtraženijih glumica Hollywooda, a tada je svim novinarima pričala o Harveyju kao divnom čovjeku koji joj je sve omogućio. 

"Moram reći, on slovi za teškog čovjeka, ali je istovremeno genijalan. Nikada ne bih bila sretna snimajući za bilo koga drugog", rekla je tada Gwyneth. 

No, ove veljače, kada se obilježavala 20 godišnjica izlaska "Zaljubljenog Shakespearea", Gwyneth je zvučala malo drugačije. 

"Bio je nasilnik. No nikada nisam imala problem suprotstaviti mu se", rekla je glumica te dodala kako ga se nije bojala te da je mnogo puta završila u svađi s Weinsteinom. 

Kako je Gwyneth tada bila zaštitno lice produkcijske kuće "Miramax", čiji je Weinstein osnivač i vlasnik, imala je značajnu ulogu u promociji producenta. Svaki njezin glumački uspjeh bio je i njegov. Javnost je odnos glumice i producenta intrigirao godinama, a cijela stvar se zahuktala kada su se stotine žena počele javljati i javno govoriti o seksualnom zlostavljanju od strane Weinsteina. 

Sada nova knjiga o aferi otkriva istinu o odnosu Paltrow i Weinsteina

Naime, glumicu su optuživali da nije učinila ništa da bi se producenta privelo pravdi. No, istina je potpuno drugačija. Ona je vodila rat s njim godinama. 

Gwyneth je tako ekskluzivno za knjigu otkrila da ju je Weinstein pokušao obljubiti kada je imala samo 22 godine te da je njezin tadašnji dečko, Brad Pitt, poludio od bijesa kada je čuo za nasrtaj starijeg producenta. Zaprijetio mu je batinama ako se takvo što ikada ponovi. 

Paltrow do sada nije priznala da je i sama zamalo postala žrtva producentove požude, pa su mnogi uvjereni kako laže ili je htjela iskoristiti svoje prijateljstvo s Weinsteinom koliko je mogla, a sada kada je on potpuno propao - ga je odbacila. 

Naime, istraga slučaja je pokazala kako je Gwyneth prestala snimati filmove s Weinsteinom još davne 2003. no od tada su se redovito dopisivali mailovima, a sva njihova korespondencija iznimno je prijateljska. 

Naravno, postoji mogućnost da je Harvey Weinstein svoje seksualne napade ponajviše usmjerio na nezaštićene mlade glumice, a ne na velike zvijezde, pa da je Gwyneth stvarno pokušao zavesti, ali ju je i pustio na miru kada je rekla ne - što nije učinio s drugim mladim ženama. 

Weinstein je bio poznat kao stvaratelj velikih mladih zvijezda, osobito ženskih. On je proslavio Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Taru Fitzgerald i Juliu Ormond, a od te četiri glumice jedino je Gwyneth sada priznala kako je dožvjela neugodno iskustvo s producentom. 

Iako su godinama bili bliski suradnici, Paltrow i Weinstein danas ne komuniciraju, a glumica je rekla kako je napokon došlo vrijeme da se stane na kraj takvom tipu ponašanja u Hollywoodu te da je zato sada odlučila progovoriti o svemu. 

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Hilaria Baldwin (Foto: Instagram) Alec Baldwin (Foto: Getty Images) Alec Baldwin, Hilaria Baldwin (Foto: Profimedia) Alec Baldwin, Hilaria Baldwin (Foto: Profimedia) +3 Alec i Hilaria Baldwin (Foto: Profimedia) Celebrity Stiže i peto dijete: Pet mjeseci nakon pobačaja supruga slavnog glumca ponovno je trudna

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene