Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najočekivanijih filmova ove jeseni u SAD-u je "Savjetnik", novi triler velikog Ridleya Scotta, u kojem glumi i Goran Višnjić.


'Savjetnik' je okupio neke od najvećih zvijezda današnjeg Hollywooda - od Brad Pitta, Michaela Fassbendera i Javiera Bardema do Penelope Cruz, Cameron Diaz i Rosie Perez te našeg Gorana Višnjića, koji u filmu tumači jednu od sporednih uloga.

>> Goran ponovo tata: Stigla curica!

Iako je njegov udio u glumačkoj podjeli relativno malen, ovaj će film sigurno biti još jedna stepenica u karijeri Gorana Višnjića jer je Ridley Scott najveći redatelj s kojim je naš glumac imao priliku raditi, i to samo dvoje godine nakon (također sporedne) uloge u američkoj inačici filma "Muškarci koji mrze žene" koji je režirao proslavljeni David Fincher.

"Savjetnik" je priča o odvjetniku koji se upetlja u biznis s drogom, atmosferom na tragu novijih, nešto ozbiljnijih filmskih projekata kojima je Višnjić zamijenio komični trash u kojem se pojavljivao na svojim hollywoodskim počecima (iako mu se još tu i tamo "omakne" projekt poput bizarnog "K-11").

Scenarij filma napisao je Cormac McCarthy, autor iznimno uspješnih "No Country for Old Men" i "The Road", što u kombinaciji s iskusnim redateljem Scottom sluti na vrlo dobar novi uradak.

Višnjić uz rad na seriji "Red Widow" u Americi ove godine dovršava još dva filma, srednjometražni "95 decibela" i dugometražnu avanturu "Midnight sun" u režiji Rogera Spottiswoodea, koja bi trebala imati premijeru sredinom 2014.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook