Golden Globe 2016.

Iščekivanje nikada veće - hoće li ili neće dobiti Zlatni globus

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Golden Globe tj. Zlatni globus američka je filmska nagrada koja se dodjeljuje filmskim, a od 1970. i televizijskim ostvarenjima jednom godišnje.

U noći s nedjelje na ponedjeljak, točniju u 2 sata u jutro po našem vremenu, saznati ćemo tko su dobitnici prestižne filmske nagrade Zlatni globus. 73. Golden globe (kako bi rekli naši prijatelji Ameri) izuzetno je važan jer na neki način predviđa tko će osvojiti ultimativnu filmsku nagradu Oscar. Kroz povijest je dokazano kako postoje uistinu odlični glumci kojima Oscar iz godine u godinu izmiče za dlaku.

Pogledaj i ovo showbuzz Održana po 73. puta Dodijeljene nagrade Zlatni globus - pogledajte dobitnike

 

Ove godine svi grizu nokte zbog jednog hollywoodskog frajera, jasno da znate o kome se radi, Leonardo DiCaprio. I može više nego ikada prije pogledi su usmjereni ka nebu, a najčešća molitva glasi, 'Molim Te, Bože, ne daj mu da osvoji Zlatni globus. Sve to samo zato što je dokazano kada Leo dobije Zlatni globus, s Oscarom se može pozdraviti. Uloga u filmu 'Povratnik', prema mišljenju stručnjaka, njegova je najbolja uloga do sada. Leo je jednostavno briljirao u ovoj uzbudljivoj epskoj avanturi i svi tvrde kako ove godine jednostavno mora dobiti zlatni kipić.

GLEDAO SMRT U OČI - slavni glumac tri puta prevario smrt

Iskreno, i mi mu držimo palčeve i želimo svu sreću svijeta jer je to jedini način da prestanemo slušati kuknjavu i jadikovke o tome kako svijet nije pošteno mjesto i kako Leo zaslužuje Oscara. Točno je i jedno i drugo, svijet nije pošteno mjesto, a Leo definitivno zaslužuje Oscara!

Ove godine najviše nominacija dobio film 'Carol' s Cate Blanchett i Rooney Mara u glavnim ulogama, nominiran u pet kategorija - za najbolju dramu, redatelja, scenarij i glumice. Uz taj film za najbolju dramu nominirani su 'Povratnik', 'Soba', 'Spotlight' i 'Pobješljeli Max: Divlja cesta'. Filmovi 'Oklada stoljeća', 'Marsovac', 'Špijunka', 'Trainwrack' i 'Joy' nominirani su za najbolju komediju.

Ovo su glumci nominirani za najbolje uloge,

Bryan Cranston, Trumbo

Leonardo DiCaprio, The Revenant

Michael Fassbender, Steve Jobs

Eddie Redmayne, The Danish Girl

Will Smith, Concussion

a ovo su glumice,

Jennifer Lawrence, Joy

Melissa McCarthy, Spy

Amy Schumer, Trainwreck

Maggie Smith, The Lady in the Van

Lily Tomlin, Grandma

Bez obzira na to tko će osvojiti nagrade, sigurni smo kako će to biti jedan uistinu zabavan show, jer poznato je kako je Zlatni globus daleko opušteniji i spontaniji od Oscara i kako nas glumci vrlo često iznenade svojim ispadima. Znamo i to kako je ovogodišnji domaćin Ricky Gervais, a s njim nikada ne znate što će se dogoditi.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene