Pokojni Hugh Hefner je rekao da je Raquel Welch odbila potpunu golotinju na naslovnici Playboya te na kraju dokazala svojim seksipilom da je bila u pravu.

Galerija


Raquel Welch proslavila se još sredinom šezdesetih godina, a zbog kultne uloge postala je seks simbol. 

Glumica, koja 5. rujna slavi 80. rođendan, rodila se u Chicagu kao kćer aeronautičkog inženjera Armanda Tejada, koji je doselio iz Bolivije u Ameriku, te Josephine Sarah Hall. Zanimljivo je da je Raquelina rođakinja, političarka Lidia Gueiler Tejada bila prva predsjednica Bolivije. Usto je druga žena ikad koja je došla na čelo države na kontinentu Južne Amerike. 

Welch je od sedme do 17. godine života plesala balet, no odlučila se prestati baviti njime kada joj je instruktorica rekla da nema odgovarajuću figuru. Kao tinejdžerka je krenula na natjecanja ljepotice i odnijela titulu Miss San Diega gdje se njena obitelj preselila kada je imala dvije godine. 

Nakon što je završila srednju školu 1958. s pohvalama, Raquel je upisala studij kazališne umjetnosti za koji je dobila školarinu. Ubrzo se udala za svoju srednjoškolsku ljubav Jamesa Welcha. Welch je dobila nekoliko kazališnih uloga, a onda se zaposlila kao voditeljica prognoze na lokalnoj televizijskoj postaji u San Diegu. 

Zbog tog posla i obiteljskog života se odrekla satova glume, a 1964., nakon pet godina braka se razvela od Jamesa s kojim je dobila sina Damona i kćer Tahnee. Raquel se s djecom preselila u Dallas gdje je radila kao konobarica i model. 

Soju veliku priliku je dočekala 1966. kada je odigrala ulogu u filmu "Fantastic Voyage" i nakon toga je potpisala ugovor s poznatim filmskim studijem 20th Century Fox. Oni su ju posudili britanskom studiju Hammer Film Productions za snimanje filma "One Million Years B. C." što se pokazalo kao odličan potez. 

Naime, Raquel je imala tek tri rečenice teksta, no nosila je bikini koji je privukao pozornost. Filmski posteri na kojima je u badiću postali su jedni od najprodavanijih ikad, a Welch je postala međunarodni seks simbol. Kasnije je još glumila u filmovima "Bedazzled", "Bandolero!", "100 Rifles", "Myra Breckinridge" i "Hannie Caulder".

Zbog snažnih ženskih karaktera koje je utjelovila i rušeći tipične stvorene filmske kalupe, javnost je Welch 1960-ih i 1970-ih nazivala ikonom. Magazin Empire ju je 1995. svrstao među sto najseksi zvijezda u filmskoj povijesti, a časopis Playboy, za koji je pozirala 1979., stavio na treće mjesto liste 100 najseksi zvijezda 20. stoljeća.

Bila je među rijetkim slavnim ženama koje se nisu potpuno skinula za naslovnicu Playboyja. "Raquel Welch, jedan od posljednjih klasičnih seks simbola, došla je iz razdoblja u kojem te smatraju najseksi ženom u svijetu bez da skineš odjeću sa sebe. Odbila je kompletnu golotinju i ja sam to prihvatio. Njezin fotografije su dokazale da je bila u pravu", rekao je svojedobno pokojni Hugh Hefner. 

Inače, Raquelina kći, manekenka Tahnee se 1995. potpuno skinula za naslovnicu Playboyja. Welch je i magazin Men's Health svrstao  kao drugu najseksi ženu svih vremena. 

Glumica se udavala četiri puta, a posljednji muž joj je bio vlasnik restorana Richie Palmer od kojeg se razvela 2008. nakon devet godina braka. Iako će proslaviti 80. rođendan, Raquel i dalje plijeni pozornost svojom ljepotom i savršenom figurom te mnogi ističu da može lako konkurirati i duplo mlađim kolegicama. 

Umalo joj ispale grudi iz badića: Zbog nje je poznati sportaš ostavio suprugu preko radija