Ellen Page, koja je prije šest godina otkrila javnosti da je lezbijka, sada je otkrila da je transrodna osoba i ističe da se osjeća ranjivo, ali i veoma sretno.

Galerija


Glumica Ellen Page (33) objavila je na Twitteru da se odsad identificira kao transrodni muškarac i da želi da ju zovu Elliot Page

Vezani članci Slika nije dostupna U tajnosti živio u glumičinom dvorištu - donio i krevet Slika nije dostupna VIDEO Poznata glumica priznala da je gay - i to na koji način!

"Dragi prijatelji, želim podijeliti s vama da sam transrodna osoba, koristim za sebe zamjenice on/oni i zovem se Elliot. Osjećam se sretno što mogu napisati ovo, da sam na ovom mjestu u svom životu. Moj posao je stvaran, no ranjiv sam. Istina je da, iako se osjećam veoma sretno i znam kakvu privilegiju imam, osjećam se uplašeno. Jako se ponosim Elliotom. Trans, queer i nebinarne osobe dar su ovom svijetu. Molim vas za strpljenje i privatnost te da mi se pridružite u podršci transživotu svakog dana. Elliotov život je dar, samo sjaji, dragi E. Volim te puno", napisao je. 

Zvijezda filmova "Juno" i "Početak" zamolila je obožavatelje za strpljenje, priznavši da je u strahu od invazije u svoj život mržnje, šala i nasilja s kojim će se možda suočiti.

Sa službenog profila serije "The Umbrella Academy" u kojoj Ellen, odnosno Elliot glumi pružili su podršku za njegovo javno priznanje. "Jako se ponosimo našim superjunakom. Volimo te, Elliote", napisali su. 

Inače, Page je prije šest godina otkrila javnosti da je lezbijka, a od 2018. je u braku s plesačicom Emmom Portner (26). 

Nakon 13 godina skrivanja od javnosti javila se Kasandra: Evo što je poručila Lani Klingor