Zameo ih vjetar

Najpoznatija filmska rečenica koja se skoro nije ni dogodila!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Prije 74 godine izašao je film koji je danas jedan od najpoznatijih filmskih klasika – 'Zameo ih vjetar'.

'Zameo ih vjetar', 'Pohujalo s vihorom' ili 'Gone With the Wind'... pod kojim god nazivom, zna se o kojem se filmu radi. Ljubavna priča i danas intrigira publiku diljem svijeta. Slavna je to američka ljubavna povijesna drama iz 1939. godine koju je režirao Victor Fleming prema istoimenom romanu kojeg je napisala Margaret Mitchell.

Pogledaj i ovo showbuzz 2. svibnja u kinima U kinima pogledajte horor 'Evil Dead: Zla smrt' i osvojite smartphone Sony Xperia™ go!"

>> Veliki Gatsby - Ovako bi izgledao popularan film BEZ specijalnih efekata!

Radnja se vrti oko razmažene južnjačke ljepotice Scarlett O’Hara (tumači ju Vivien Leigh) koja odrasta tijekom i nakon američkog građanskog rata te se zaljubi u Rhetta Butlera (Clark Gable).

Inače, posljednja slavna rečenica Clarka Gablea u filmu jedna je od najslavnijih u filmskom svijetu, no skoro nije bila izrečena! “Frankly, my dear, I don’t give a damn”, uzrokovala kaznu od 50.000 dolara za filmski studio zbog psovanja. Riječ 'damn' (prokletstvo) pokušali su presinkronizirati, ali nije išlo. Na svu sreću, rečenicu u originalu je ipak ostala te je postala jedna od najpoznatijih u povijesti filma, piše Yahoo Movie.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene