Slavni francuski glumac Gerard Depardieu bit će crnogorski ambasador kulture.


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Crnogorska policija (Foto: Arhiva/AFP) Crnogorska policija: Razbijen najveći lanac krijumčara ljudi na Balkanu Kaos u parlamentu Crne Gore Potpuni kaos u Podgorici: U parlamentu letjele flaše i čupali se mikrofoni, zastupnici završili na policiji

Umjesto da se pojavi na francuskom sudu zbog vožnje u pijanom stanju, poznati se Francuz, koji je ovog vikenda dobio rusko državljanstvo, provodio u Crnoj Gori.

Demantirao je kako mu je u Podgorici ponuđena i crnogorska putovnica. Depardieu se sastao s premijerom Milom Đukanovićem i ministrom kulture. Najavio je kako namjerava u Crnu Goru dovesti svoje suradnike kako bi tamo snimali filmove.

>> Depardieu ignorirao sud, još jednom i prijeti mu uhićenje

Depardieu nije zatražio crnogorsko državljanstvo niti su crnogorske vlasti poduzele išta u tom pogledu.

Glumac se sukobio s francuskim socijalističkim vlastima u prosincu kada je objavio da će se preseliti u Belgiju kako bi izbjegao francuski porez od 75 posto koji francuska socijalistička vlada želi uvesti za bogate.

Nakon osude premijera Jean-Marca Ayraulta, izjavio je da bi se želio odreći francuskog državljanstva i socijalnog osiguranja. Osim ruske putovnice, koju je dobio zahvaljujući intervenciji ruskog predsjednika Vladimira Putina, ne skriva ni da želi belgijsko državljanstvo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook