La romana

Francesca - žena koja je svojom nesvakidašnjom ljepotom zaludila milijune

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Natalia Aspesi: 'Uspoređujući je sa parametrima današnjice koji nisu seksi, ona je žena iz nekog drugog doba. Njena meka, bijela koža nešto je što se u današnje vrijeme više ne može vidjeti'.

Francesca Dellera talijanska glumica i model rođena je 1966. Nakon što je završila srednju školu počela je raditi kao model i manekenka. Krasila je naslovnice mnogih međunarodnih modnih magazina a glasoviti fotografi poput Helmuta Newtona, Dominique Isserman, Grega Gormana, Micheal Comte jednostavno su je obožavali.

Autoritativna modna novinarka i urednica Natalia Aspesi o Delleri je napisala: 'Uspoređujući je sa parametrima današnjice koji nisu seksi, ona je žena iz nekog drugog doba. Njena meka, bijela koža nešto je što se u današnje vrijeme više ne može vidjeti'.

Glumačku karijeru je započela kada joj je redatelj Tinto Brass dao ulogu u filmu 'Capriccio'. Već je prvim pojavljivanjem na filmu očarala milijune gledatelja svojom nevjerojatnom ljepotom. Ipak, najveću slavu donijela joj je uloga u mini TV seriji 'La romana'. Serija je napravljena prema knjizi spisatelja Alberta Moravia. Alberto je toliko bio opčinjen Francescom da je s njom napravio razgovor za glasoviti magazin 'L'espresso'. To je za mladu glumicu bila uistinu velika čast kada se zna da je Moravio napravio samo dva intervjua i to s najvećim filmskim legendama Sofiom Loren i Claudiom Cardinale.

Ona je jedna od najljepših žena na svijetu: 'Ne mislim da je mršavo lijepo'

1991. Francesca je snimila film 'The Flash' koji joj je donio pravu međunarodnu slavu. Film je prikazan na filmskom festivalu u Canessu, a Dellera je postala instant zvijezda u Francuskoj. Jedan od najznačajnijih filmskih kritičara Tullio Kezich o lijepoj glumici je rekao: 'Njezin izgled i privlačnost govore za sebe. Kao glumica ona ima nešto uistinu posebno. Toliko je opuštena ispred kamera da se čini kako je odjevena kad je gola, a gola kad je odjevena'. Čak joj je i glasoviti Fellini ponudio ulogu u svom filmu, ali zbog njegove iznenadne smrti do realizacije nikada nije došlo.

Kako je postala ogromna zvijezda u Francuskoj, Francesca se preselila u Pariz. Francuzi su je toliko obožavali da su je svrstali u knjigu o prvih 50 godina filmskog festivala u Canessu. Ipak njen boravak u Francuskoj najviše je obilježila afera sa filmskom zvijezdom Christopherom Lambertom. Ni modni guru Jean Paul Gaultier nije mogao odoljeti njezinoj ljepoti pa je postala model za jednu od njegovih kolekcija. Nakon toga vratila se u Rim gdje se nastavila pojavljivati u serijama i filmovima, ali vrlo često se fotografirala za modne editorijale.

Iako je napunila 50 godina Francesca Dellera izgleda uistinu sjajno, i dalje je ona ista, raskošna ljepotica koja je zavrtila pamet milijunima muškaraca diljem svijeta.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene