SAG Awards pomno se prate jer se smatraju ključnim pokazateljem vjerojatnog uspjeha na dodjeli Oscara budući da glumci čine najveću glasačku skupinu na Akademiji filmskih umjetnosti i znanosti.

Galerija


Filmovi "Suđenje čikaškoj sedmorici" i "Ma Rainey: Majka bluesa" najveći su dobitnici Nagrada udruženja glumaca (SAG Awards), jedne od zadnjih velikih svečanosti prije dodjele Oscara.

Vezani članci Chadwick Boseman - 1 Iako ga više nema, ulazi u povijest s postignućima nakon smrti, a njegov prijatelj posvetio mu je dirljivu objavu Sharon Tate i Roman Polanski Iznenadne i tragične smrti ovih zvijezda šokirale su svijet, a njihove nevjerojatne životne priče i danas intrigiraju javnost

Drama "Suđenje čikaškoj sedmorici" temeljena na američkim prosvjedima protiv Vijetnamskog rata 1968. i neslavnom suđenju nakon njih, osvojila je u nedjelju nagradu za najbolju glumačku ekipu u kojoj su Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Frank Langella i Mark Rylance.

Langella je pripisao zasluge za nagradu redatelju Aaronu Sorkinu, izjavivši da je njegov "glas duša ovog filma".

Chadwick Boseman, koji je u dobi od 43 godine umro od karcinoma prošlog kolovoza, posthumno je proglašen najboljim glumcem za svoju posljednju ulogu ambicioznog trubača 30-ih godina u filmu "Ma Rainey: Majka bluesa".

Nagradu je preuzela Bosemanova udovica Simone Ledward Boseman.

Viola Davis osvojila je nagradu za najbolju glumicu za ulogu jazz dive u filmu "Ma Rainey: Majka bluesa".

SAG Awards pomno se prate jer se smatraju ključnim pokazateljem vjerojatnog uspjeha na dodjeli Oscara budući da glumci čine najveću glasačku skupinu na Akademiji filmskih umjetnosti i znanosti.

Zbog pandemije koronavirusa ovogodišnja dodjela nagarada SAG održala se virtualno i svela se na jednosatnu prezentaciju začinjenu šalama o tome kako su glumci provodili svoje slobodno vrijeme tijekom lockdowna.

Helen Mirren govorila je o bliskom susretu s medvjedom tijekom pandemije, Sterling K. Brown pokazao je svoje vještine žongliranja, a Jimmy Fallon svirao je usnu harmoniku.

"Minari", priča na korejskom jeziku o imigrantskoj obitelji u Arkansasu 80-ih godina, donijela je nagradu za najbolju sporednu glumicu južnokorejskoj veteranki Youn Yuh-jung za ulogu bake.

"Jako mi je drago i sretna sam", rekla je Youn (73).

Britanski glumac Daniel Kaluuya osvojio je nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu pokojnog čelnika Crnih pantera Freda Hamptona u filmu "Juda i crni mesija".

Vijest koja je šokirala javnost: Obitelj poznate voditeljice progovorila o detaljima njezine smrti

Sjećate se Kelly iz Beverly Hillsa? Svi je pamte po hit seriji 90-ih, a evo kako izgleda s 49 godina