Kraljica Elizabeta II. kojoj su 92 godine i najstariji je monarh u svijetu, u svibnju je "uspješno" operirala očnu mrenu, priopćila je u petak Buckinghamska palača.

Galerija


"Kraljica je prošlog mjeseca bila uspješno podvrgnuta kratkoj i planiranoj operaciji mrene", rekao je glasnogovornik palače u priopćenju.

Vezani članci Kraljica Elizabeta Kraljica Elizabeta otkrila što jedva čeka, a o jednoj stvari u 95. godini i dalje ne želi ni pomisliti Donald Trump i kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Trump otkrio detalje druženja s kraljicom Elizabetom: "Smijali smo se i zabavljali. Nije se tako zabavila posljednjih 25 godina"

Očna mrena je prirodni proces starenja očne leće koja se postupno zamućuje i može se završiti sljepilom ako se ne operira.

Kod operacije mrene oštećena očna leća se zamjenjuje umjetnom.

Britanska kraljica Elizabeta II. (Foto: Dnevnik.hr)
Kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp

Elizabeta II. će u subotu svoj 92. rođendan proslaviti kao i svake godine vojnim mimohodom koji se u Londonu organizira u njezinu čast. Zapravo je rođena 21. travnja, ali ga po tradiciji obilježava u drugu subotu u lipnju, kada je u Velikoj Britaniji ljepše vrijeme.

Elizabeta II. koja se na prijestolje popela 1952. kada je imala 25 godina, lani je proslavila safirni jubilej, 65 godina vladavine.

Njezin suprug, princ Filip u nedjelju će proslaviti 97. rođendan.

Kraljica i princ su se prošlog mjeseca u dobroj formi pojavili na vjenčanju svog unuka, princa Harryja i američke glumice Meghan Markle. Vojvoda od Edinburgha je ljetos otišao u mirovinu a u travnju je uspješno operirao kuk.

Kraljica pak postupno prepušta vladavinu sinu Charlesu (69), nasljedniku britanske krune i unucima Williamu i Harryju. (Hina)

Britanska kraljica Elizabeta II. (Foto: Dnevnik.hr)
Britanska kraljica Elizabeta II. (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr