Znamo zašto

Kraljica Elizabeta morala na operaciju: Tek sada otkriven razlog njezina odlaska u bolnicu

Britanska kraljica Elizabeta II. (Foto: Dnevnik.hr) Britanska kraljica Elizabeta II. (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Britanska kraljica Elizabeta II. (Foto: Dnevnik.hr) Kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) - 9 Kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) +0 Kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) - 4 Galerija

Kraljica Elizabeta II. kojoj su 92 godine i najstariji je monarh u svijetu, u svibnju je "uspješno" operirala očnu mrenu, priopćila je u petak Buckinghamska palača.

"Kraljica je prošlog mjeseca bila uspješno podvrgnuta kratkoj i planiranoj operaciji mrene", rekao je glasnogovornik palače u priopćenju.

Pogledaj i ovo Kraljica Elizabeta II. Njena kći otkrila je detalje Kraljicu Elizabetu brinula je jedna stvar prije njezine smrti, čini se kao da je cijelo vrijeme imala predosjećaj

Očna mrena je prirodni proces starenja očne leće koja se postupno zamućuje i može se završiti sljepilom ako se ne operira.

Kod operacije mrene oštećena očna leća se zamjenjuje umjetnom.

Kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) - 4 Kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp

Elizabeta II. će u subotu svoj 92. rođendan proslaviti kao i svake godine vojnim mimohodom koji se u Londonu organizira u njezinu čast. Zapravo je rođena 21. travnja, ali ga po tradiciji obilježava u drugu subotu u lipnju, kada je u Velikoj Britaniji ljepše vrijeme.

Elizabeta II. koja se na prijestolje popela 1952. kada je imala 25 godina, lani je proslavila safirni jubilej, 65 godina vladavine.

Njezin suprug, princ Filip u nedjelju će proslaviti 97. rođendan.

Kraljica i princ su se prošlog mjeseca u dobroj formi pojavili na vjenčanju svog unuka, princa Harryja i američke glumice Meghan Markle. Vojvoda od Edinburgha je ljetos otišao u mirovinu a u travnju je uspješno operirao kuk.

Kraljica pak postupno prepušta vladavinu sinu Charlesu (69), nasljedniku britanske krune i unucima Williamu i Harryju. (Hina)

Britanska kraljica Elizabeta II. (Foto: Dnevnik.hr) Britanska kraljica Elizabeta II. (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene