Omiljena Doris

Naša diva na sceni je gotovo 30 godina, a mi smo se prisjetili kako je izgledala na početku karijere

Doris Dragović (Foto: Dnevnik.hr) Doris Dragović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Doris Dragović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

Doris Dragović u glazbene je vode ušla s grupom More, a do danas je ostala jedna od najboljih i najpopularnijih hrvatskih pjevačica.

Domaća glazbena diva Doris Dragović danas slavi 59. rođendan, a pjevačica moćnoga glasa iza sebe ima već zavidnu karijeru.

Pogledaj i ovo Faris Pinjo - 1 veliki izazov već na početku! Kako se Faris pretvorio u Doris? Evo kako je protekla transformacija u našu glazbenu divu: ''Težak zadatak, ali užitak!''

Dorotea Dragović još je kao djevojčica dobila nadimak Doris kojeg i danas koristi kao umjetničko ime, a prve pjevačke afinitete osjetila je još kao djevojčica s 10 godina dok je pratila Splitski festival te se divila glazbenim imenima poput Gabi Novak i Tereze Kesovije.

Svjetla pozornice Doris je upoznala 1981. godine kada je dobila priliku zapjevati u grupi More, u kojoj su prije nje glavni vokali bili Oliver Dragojević i Meri Cetinić. U grupi je ostala do 1986. godine kada je krenula u samostalne vode, a u svijet glazbe uveli su je kolege Tedi Spalato i Slobodan Kovačević. Suradnja sa Zrinkom Tutićem dovela je Doris na ondašnju Jugoviziju, gdje je pobijedila sa skladbom “Željo moja”, a na eurovizijskom natjecanju u norveškom Bergenu osvojila je 11. mjesto.

Tijekom suradnje sa Zrinkom Tutićem, Doris je objavila šest hvaljenih albuma, a početkom devedesetih započela je suradnju s bračnim parom Huljić, s kojim i danas uspješno surađuje. Upravo s njihovom pjesmom "Marija Magdalena" pobijedila na Dori te je otputovala na Euroviziju, gdje je osvojila visoko, četvrto mjesto.

Dorid Dragović iza sebe ima na desetke hitova, glazbenih suradnji i nagrada, a i danas je jedna od najvećih hrvatskih pjevačica.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Rosie Huntington-Whiteley (Foto: Instagram) Rosie Huntington-Whiteley (Foto: Instagram) +0 Rosie Huntington Whiteley, Jason Statham (Foto: Profimedia) Celebrity Pogledajte zašto ovu ženu koja je u braku s 20 godina starijim glumcem nazivaju jednom od najzgodnijih na svijetu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene