Ovo nije dopušteno!

Nije zapamtio pravila ponašanja: Trump tijekom susreta s kraljicom prekršio protokol i osramotio se

Donald Trump i kraljica Elizabeta (Foto: Youtube Screenshot) Donald Trump i kraljica Elizabeta (Foto: Youtube Screenshot) Youtube Screenshot 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Donald Trump i kraljica Elizabeta (Foto: Youtube Screenshot) Donald Trump i kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Donald Trump i kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Donald Trump i kraljica Elizabeta (Foto: Getty Images) Donald Trump i Kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) - 2 Donald Trump i Kraljica Elizabeta II. (Foto: AFP) - 3 Donald i Melania Trump (Foto: Getty) +0 Donald i Melania Trump (Foto: Getty) Galerija

Donald Trump bio je gost kraljice Elizabete na svečanoj večeri tijekom koje je prekršio protokol i stroga pravila ponašanja.

Američki predsjednik Donald Trump trenutačno se nalazi u trodnevnom službenom posjetu Velikoj Britaniji, u sklopu kojeg je održana i svečana večera na kraljevskom dvoru u organizaciji kraljice Elizabete. Predsjednik je tom prilikom održao govor i zahvalio na gostoprimstvu, no potkralo mu se nekoliko pogrešaka u ponašanju kojima je zapravo prekršio protokol, o čemu priča cijeli svijet.

Naime, u jednom je trenutku odlučio potapšati 93-godišnju kraljicu po leđima, što se smatra velikom greškom s obzirom na to da prema protokolu kraljicu nije dozvoljeno dodirivati, naročito tapšati po leđima. Slike Trumpova lapsusa osvanule su u medijima diljem svijeta, kao i na društvenim mrežama, te su izazvale negativne komentare i zgražanje. 

Nekoliko trenutaka prije toga nahvalio je kraljicu i obasipao je komplimentima. 

"Kraljica je velika, velika žena. Od Drugog svjetskog rata do danas, Njezino Veličanstvo stoji kao konstantni simbol ove neprocjenjive tradicije", rekao je između ostalog predsjednik Trump. 

Na svečanoj su večeri bili prisutni svi pripadnici kraljevske obitelji, osim vojvotkinje Meghan Markle, koja je na porodiljnom dopustu, i 170 uvaženih gostiju koji su se odazvali kraljičinu pozivu. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene