Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brelfie – selfie za vrijeme dojenja postaje novi hit na Internetu.


Brojne majke znaju da nema ništa loše u dojenju u javnosti, no novi trendovi mogli bi, i već jesu, pokrenuti svakakve rasprave. Naime, pojavila se nova vrsta selfija – Brelfie.

Vezani članci Slika nije dostupna CELEBRITY MASTERCHEF Ricardo Luque svojim jelom oduševio žiri! Slika nije dostupna USKORO KREĆE - 14 celebrity kandidata ulazi u Masterchef!

Jednostavnim rječnikom, brelfie je selfie za vrijeme dojenja. Instagram slavnih mama pun je fotografija snimljenih za vrijeme dojenja. Postavlja se pitanje zašto to rade? Promicanje dojenja u javnosti ili je u pitanju samo običan 'selfie' za Instagram.

'Ako se frajeri mogu češat po jajima na velikim plakatima po gradu, onda žene mogu itekako dojiti u javnosti. Nema ništa ljepše u tom prirodnom činu i žene itekako trebaju biti ponosne na to. Ukoliko se nađe netko tko će prigovoriti ženama koje doje u javnosti ja ću mu prva iskopati oči. Brelfie ne bih komentirala, svatko neka radi što želi, neka svatko odgovara za svoje postupke, a ja ću još jednom reći da podržavam dojenje u javnosti', čvrsto i odlučno je komentirala ponosna mama Ivana Marić.

'Dojenje je nešto apsolutno prirodno i normalno. To je predivno iskustvo za mame i za njihovo dijete i ne treba se skrivati. Ja sam veliki pobornik toga, dojiti se danas može i diskretno, postoje različite marame ili prekrivači', složila se i mama Ivana Husar koja kaže da je ponosno dojila svoju djecu u javnosti.

'Nisam se obazirala na možebitne poglede, dojila sam svoje dijete kad je bilo gladno i nisam se skrivala. Dojila sam diskretno kako bih zaštitila sebe, ali i svoje dijete', dodaje Ivana.

S majkama s domaće estrade složila se i mama Lana Klingor Mihić.

'Brelfie je po meni nešto jako glupo i neopravdano. Za vrijeme dojenja majka bi trebala biti koncentrirana i posvećena svom djetetu. Jako je kontradiktorno da za vrijeme hranjenja bebe snima selfie, to je vrijeme povezivanja s djetetom, a ne vrijeme za snimanje fotografija. Promoviranje dojenja u javnosti na taj način smatram krivim, jednostavno ima krivi fokus', rekla je Lana.

'Mislim da je pohvalno da žena koja ima posao i obavlja neke stvari u gradu, nahrani svoje dijete kad je gladno. Dijete si ne može pomoći i mi kao mame ga moramo nahraniti. Ukoliko žena može dojiti ne vidim nikakav bauk da to napravi u javnosti. Žena se uvijek može zaštititi nekom maramom ili prekrivačem od znatiželjnih pogleda, ali svakako mislim da je u redu nahraniti svoje dijete u javnosti', dodala je Lana.

S njima se slažu i svjetski poznate mame kao što je Tamara Ecclestone, no ona je isto tako pobornik fotografija na Instagramu. Njezina najnovija fotografija prikazuje kako doji dijete, a svoje je mišljenje izrekla u dugom statusu.

'Dok gledam slike na Instagramu vidim puno više golih grudi nego što se može vidjeti za vrijeme dojenja. Ne sramim se objavljivanja fotografija za vrijeme dojenja i ponosna sam na to', napisala je između ostalog.

 

 

Just finished reading a rather bitchy article courtesy of @helenkirwantaylor at @femail - there is something very wrong with women that tear each other down instead of building each other up especially when it comes to something as important a subject as breastfeeding. We should all be encouraging those that do want to breast feed and making it easier for them. I personally am very proud of the fact that I feed my two year old daughter on demand and will do so for as long as she wants to, its a decision only she can make when she is ready to wean. In the mean time I feel very comfortable with the fact that I am meeting all her needs and she is a very secure little girl as a result. We should all raise our children how we feel as mothers is best whether that be to breast feed bottle feed co sleep put your baby in a cot. I am sure we all have opinions on these matters as I have learned when it comes to raising your child everyone seems to have an opinion. But what I will never understand is pointless articles designed to take away from mums that are doing an amazing job nurturing and breast feeding their babies. Sadly when I scroll through my Instagram feed I see mainly pouts and bikini pics and a lot more breast then shown when a mum is feeding her baby there has to be something wrong with that. Fortunately I will never ever be ashamed to feed my daughter wherever and whenever she is hungry or needs comfort but it's such a shame for other mums that are perhaps less secure in doing so. A lady approached me on holiday and told me she was wished she was comfortable enough to feed her baby by the pool it made me so sad to hear that. It is the most natural thing in the world and articles like today's are not only unhelpful they are catty and unnecessary. As for the pictures in question two of the three were taken by my husband not by someone on the payroll as suggested my posting them has nothing at all to do with showing off and everything to do with posting an image that I like and am proud of and to me is beautiful. Not sure what I am meant to be showing off its certainly not my less than perfect boobs after two year of breastfeeding and going strong.

A photo posted by Tamara Ecclestone Rutland (@tamaraecclestoneofficial) on

'Ne znam zašto bih se skrivala. Žene objavljuju fotografije dok hrane svoje dijete na bočicu, zašto onda ja ne bih mogla objaviti ovako prirodnu stvar', rekla je Tamara u nedavnom intervjuu.

Slavne mame Gwen Stefani, Alyssa Milano, Miranda Kerr, Gisele Bündchen samo su neke od onih koje nemaju ništa protiv fotke za vrijeme dojenja.
 

 

'Postoje dva načina kako možemo doživjeti selfie snimljen za vrijeme dojenja. Prvo, to može biti način na koji majka pokazuje kako se ponosi time, kako je to dobro. Majka želi poslati poruku drugim majkama i postati inspiracija i nadahnuće za dojenje na javnom mjestu. S druge strane, to može biti način da majka dođe do neke površne slave, lajkova ili afirmacije na neki način. Kada napravimo bilo kakav selfie to može poslati pozitivnu poruku, a možemo se jeftino okoristiti. Ljudi se trude postati poznati, a ovo je samo jedan od novih načina kako doći do slave', rekla je psihologinja Ljubica Uvodić-Vrani. 

Do sada je već bilo mnogo varijacija na temu 'selfie' pa je moguće da je ovo samo još jedna prolazna faza.