Marijan Ban i Diktatori, Neno Belan i Fiumensi, Songkillers, Jinx, Funkytrain, James Brown Tribute Band i brojni drugi rasplesat će okupljene na starom Hajdukovom igralištu od 21 sat.

Galerija


Dino Dvornik danas bi slavio 53. rođendan. Da se proslavi, pobrinut će se njegova udovica Danijela, kći Ella i brojni obožavatelji koji će ovaj datum slaviti na najbolji mogući način. Festival Aj Cha u Splitu večeras će odati počast velikom i omiljenom Dvorniku. Marijan Ban i Diktatori, Neno Belan i Fiumensi, Songkillers, Jinx, Funkytrain, James Brown Tribute Band i brojni drugi rasplesat će okupljene na starom Hajdukovom igralištu od 21 sat.

Dvornik je svojim preranim odlaskom, od čega će u rujnu proći devet godina, šokirao svoju obitelj, prijatelje, kolege... Karizmatični glazbenik preminuo je u 45. godini života i ostavio iza sebe veliku prazninu na glazbenoj sceni u Hrvatskoj. Otkako je bio dječak, Dino je pod svijetlima reflektora, odigravši sa svega devet godina ulogu u "Našem malom mistu".

No, kako je odrastao, Dvornik se okretao glazbi, koja je prevagnula. Krenuo je graditi blistavu karijeru, a krenulo ga je i u ljubavi pa se 1989. godine vjenčao svojom Danijelom, kojoj je posvetio i pjesmu "Ljubav se zove imenom tvojim". Ubrzo su postali i roditelji, dobivši kći jedinicu - Ellu. Obožavan je bio u cijeloj zemlji, rodnom Splitu, na cijelom Balkanu, a neke od njegovih pjesama upisane su u povijest hrvatske glazbe.