Natasha Richardson tragično je stradala od posljedica pada na skijanju 2009. godine.

Galerija


Od smrti, jedne od omiljenih britanskih glumica, Natashe Richardson prošlo je već deset dugih godina. Povodom obljetnice smrti drage kolegice prisjetio se glumac Dennis Quiad, kojeg znamo i kao Natashinog supruga u kultnom filmu "Zamka za roditelje" iz 1998. godine.

Vezani članci Liam Neeson i Natasha Richardson (Foto: AFP) Voljenu suprugu izgubio je 2009. godine, a poznatog glumca sad je zadesila još jedna obiteljska tragedija Slika nije dostupna Tragedije koje su ih zauvijek obilježile: 'Osjećaj krivnje je uvijek tu'

"Bila je predivna osoba, predivna, predivna osoba. Ne samo u glumačkom pogledu, bila je prava dama. Netko s kime nije bilo teško raditi, sa sjajnim smislom za humor. Prekrasna je osoba bila, baš kao u filmu "Zamka za roditelje". Pamtim je kao sjajnu majku dvoje djece, sjajnu suprugu i prijateljicu", izjavio je Dennis za Fox News.

Natasha Richardson koja je s glumcem Liamom Neesonom bila u braku od 1994. godine, doživjela je u Kanadi skijašku nezgodu. Pala je i dobila udarac u glavu na kojoj nije nosila kacigu, no nakon pada nije se žalila na bolove.

Nekoliko sati kasnije bila je hitno prevezena u jednu njujoršku bolnicu gdje je preminula u 46. godini od posljedica epiduralnog hematoma, odnosno krvarenja u mozgu.

Tog tužnog dana prije nekoliko se godina prisjetio i Liam Neeson.

"Razgovarali smo ne telefon i rekla mi je: 'Dragi, malo sam pala na snijegu. Tako je ona to opisala" opisao je glumac trenutak kada je saznao da se njegova supruga ozlijedila u nesreći.

"Stajao sam kraj njenog kreveta i rekao joj, iako me nije čula, da je volim. Rekao sam joj: "Draga, iz ovoga se više ne vraćaš, jako si udarila glavom. Otišla si. Vraćamo te u New York gdje ćemo skupiti prijatelje i obitelj", izjavio je shrvani Liam koji je liječnicima dao dopuštenje da mu suprugu iskopčaju s aparata.

Vijest o Natashinoj smrti šokirala je cijeli svijet.

"U trenutku kada se to dogodilo, mnogi su bili shrvani tom viješću. Imala je prekrasnu ljubav, brak s Liamom i dva prekrasna sina. Uvijek je bila nasmiješena kada bi dolazila na posao. To je prenosila i na sve oko sebe", otkrio je Dennis u jednom od intervjua.

Natasha i Liam su u braku dobili dvojicu sinova, danas 23-godišnjeg Michaela i 22-godišnjeg Daniela.

Stariji Michael prošle je godine odlučio majci iskazati posebnu počast, preuzevši njezino prezime Richardson. Iskazao joj je to u čast uspomene koja živi na nju. U trenutku kada je ostao bez majke, Michael je imao samo 13 godina.

"On se sada službeno preziva Richardson, po svojoj majci. On je Michael Richardson, ne Michael Neeson", objasnila je njegova baka, a Natashina majka, također glumica Vanessa Redgrave.

Mama i tata sigurno neće biti sretni: Beckhamova sina pijanog nosili po cesti, izgubio curu!