Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši kapetan vatrenih, Dario Šimić, progovorio je o komentarima na svoj nedavni govor u Rijeci na kojem je iznio svoja razmišljanja o obitelji.


Više od 45 tisuća ljudi pogledalo je video snimljen u Rijeci tijekom tribine na kojoj je 38-godišnji Dario Šimić pred okupljenima svjedočio o svojoj vjeri.

Vezani članci Nesretnog psa vlasnik je divljački pretukao (Foto: Facebook/Noina Arka) Stravičan prizor na zagrebačkom Trnju: Divljački pretukao psa i slomio mu noge Lana Jurčević, Dario Šimić i Mia Dimšić (Foto: PIXSELL) Dario Šimić imao je možda i najjači odgovor! S kim bi se proveli, da baš mogu birati?

'Bog nam uvijek oprašta, čovjek katkada, a priroda nikada', govori Šimić u videu koji je objavljen na YouTubeu.

'Vje­­rujem da sam potomak Adama i Eve iz Noine arke i na taj način znam otkud sam i znam kuda idem. Želim svakom čovjeku i djetetu da ima taj identitet. Za mene je obitelj na prvom mjestu', govori u videu zbog kojeg su ga prozvali razni 'kritičari' izjavivši kako je govorio konfuzno te da je povezivanjem Adama, Eve i Noine arke pokazao kako ne poznaje Stari zavjet.

No, Šimić im odgovara.

'Ponekad nije zdravo do kraja čitati te ko­mentare jer čovjeku može pozliti. Na tribini sam govorio skoro sat vremena, dosta toga rekao, a objavljen je samo mali dio mog izlaganja. Ako sam u nekom trenutku nešto i krivo rekao, baš to se izvlači iz konteksta, ali to je tako, čovjek se mora s tim pomiriti i ići dalje', izjavio je Dario za magazin Gloria.

Dario Šimić: Bog nam uvijek oprašta, čovjek katkada, a priroda nikada

'Kad sat vremena govoriš, normalno je da i pogriješiš. Normalno da Adam i Eva nisu izašli iz Noine arke, to zaista znam. Nisam teolog da Bibliju poznajem u detalje, ali mislim da je odlično poznajem jer je dugo čitam i iz nje crpim snagu za svakodnevni život', tvrdi Dario koji se izjasnio i o referendumu o braku.

'Moje mišljenje je da svatko ima pravo živjeti u bilo kakvoj zajednici. Apsolutno sam protiv bilo kojeg nasilja, omalovažavanja, diskriminacije, ali mislim da je brak zajednica muškarca i žene te kao katolik stojim iza toga. Ja nisam homofob i apsolutno nemam ništa protiv braće i sestara različite spolne orijentacije, ali nisam za to da posvajaju djecu', izjavi je Dario koji sa suprugom Jelenom ima troje djece.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook